Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommun fyller 50 år!

1971 bildades Götene kommun. Det innebär att vi i år firar 50-årsjubileum. Det ska vi så klart fira! Håll utkik under året för att se när och hur. Hurra för oss!

Förstora bilden

Så klart ska vi fira att vår kommun fyller 50 år! Hur och när beror på hur coronapandemin utvecklas. Men håll utkik på vår hemsida så lovar vi att berätta hur vi kommer att uppmärksamma att vi nu träder in i denna respektfyllda ålder.

Götene kommuns historia

Vid kommunreformen 1952 bildades i området de tre storkommunerna Husaby (av de tidigare kommunerna Broby, Hangelösa, Husaby, Kinne-Kleva, Källby, Ledsjö, Ova, Skeby och Skälvum), Kinnekulle (av Forshem, Fullösa, Kestad, Medelplana, Västerplana och Österplana) samt Götene köping (av Götene, Holmestad, Kinne-Vedum, Sil och Vättlösa) samtidigt som Götene municipalsamhälle upplöstes. Lundsbrunns municipalsamhälle upplöstes 31 december 1957.

1967 inkorporerades Husaby och Kinnekulle landskommuner i köpingen. Götene kommun bildades vid kommunreformen 1971 genom en ombildning av Götene köping. (Källa: Wikipedia)

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!