Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommun bjuder all personal på julfest

Våra medarbetare har ett par tuffa år bakom sig. Covid-19 och ett tufft personalläge har slitit hårt på dem. Därför är det dags att uppmärksamma och hylla deras fantastiska insatser och arbete genom att bjuda alla medarbetare på en pangfest.

Förstora bilden

Den 28 och 30 november bjuder vi in alla medarbetare på Götene kommun till en gemensam julfest i Parken. Det kommer att bjudas på trerätters julmiddag och musikunderhållning med bandet Janes Bomb.

Konceptet är detsamma som personalfesterna som hölls 2017 och 2018. Då var det väldigt uppskattat av medarbetarna. Därför gör vi det nu igen.

Varför personalfest?

Det har varit ett par tuffa år för vår personal. Utmaningarna med covid-19 tog hårt på våra medarbetare. På det följde ett tufft personalläge inom framförallt omsorgen under sommaren som precis har varit.

Därför tog kommundirektörens ledningsgrupp beslutet att personalen måste uppmärksammas och firas för allt deras hårda slit som ger våra kommuninvånare fantastisk omsorg, utbildning och service varje dag. Efter många diskussioner och förslag landade ledningsgruppen i att en personalfest för alla medarbetare skulle ordnas. Politiken var positiva och tvekade inte till att godkänna kostnaden.

Vad kommer kalaset att kosta?

En upphandling av festarrangemanget har gjorts och allt som allt kommer det att gå på knappt 600 000 kronor.

Det kan låta som mycket pengar. Men om man slår ut det per medarbetare och räknar på att en personalfest hålls vartannat år, så blir det cirka 375 kronor per medarbetare. Det är ungefär vad varje chef lägger per medarbetare på till exempel julbord varje år.

”Som arbetsgivare vill vi uppmärksamma våra anställda och det fantastiska arbete de utför varje dag. Att ge dem en trevlig festkväll är värt varenda krona”, säger Jerker Andersson Liljestrand, kommundirektör.

Hur ska all personal kunna vara med?

För att så många som möjligt av Götene kommuns medarbetare ska kunna vara med hålls festen vid två tillfällen, en måndag och efterföljande onsdag.

På så vis borde de allra flesta som har två kvällspass på raken inom omsorgen ha möjlighet att vara med. I de fall då man har arbetspass båda festkvällarna kommer verksamhetscheferna att göra sitt yttersta för att kunna ge så goda förutsättningar som möjligt för att våra medarbetare ska kunna byta pass med varandra så att alla som vill ska ges möjlighet att vara med på festen.

Planeringsgruppen tittade på olika alternativ av datum för festdagarna och konstaterade snart att 28 och 30 november var det bästa förslaget. Dels var Parken väldigt uppbokad under hösten för olika arrangemang så det var svårt att hitta lediga datum. Dels blev det väldigt mycket dyrare att ha festdagarna så pass långt isär att festdekorationer, cateringmaterial och scenriggning måste tas ned mellan tillfällena.

Hur tänker vi kring smittspridning?

En självklar fråga som har diskuteras är lämpligheten kring att arrangera en stor fest där alla medarbetare samlas med tanke på covid-19.

Smittskydd på Västragötalandsregionen understryker att covid-19 inte längre betraktas som en samhällsfarlig sjukdom. Därmed har de inga tveksamheter kring den här typen av tillställningar eftersom det inte längre finns några restriktioner. Skulle läget förändras och restriktioner återkomma så är vi självklart beredda att ställa in festen.

Utöver detta har vi så klart tänkt till kring arrangemanget så att vi minskar möjligheten för smittspridning av såväl covid-19 som magsjuka och influensa. Av den anledningen blir det till exempel inte buffé utan maten tallriksserveras vid sittande bord. Handsprit kommer också att finnas runt om i lokalen och vi uppmanar medarbetare som känner symtom att stanna hemma.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!