Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Eldsjälen Per Andersson hyllades av landshövdingen

Per Andersson, aktiv inom Götene Lions och Lundsbrunns IF var en av länets eldsjälar som blev hyllad av landshövdingen vid en länsmiddag på Marieholm i Mariestad den 7 oktober.

Förstora bilden

Per Andersson utanför Marieholm i Mariestad.

Motivering till nomineringen

Per Andersson lägger ner oerhört mycket tid på sina ideella uppdrag inom Götene Lions och som ordförande i Lundsbrunns IF. Per är en god förebild för andra föreningsmänniskor. Han har gedigna kunskaper och ett sätt att få folk att känna sig sedda och hörda."

Vill hylla dem som gör vårt län till en bättre plats att leva på

Totalt 21 personer, tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande i respektive kommun, fick njuta av en färgsprakande höstmiddag från Norrqvarn i Lyrestad. Allt ordnat så coronasäkert som möjligt med avstånd till varandra men närheten kändes ändå i alla varma samtal kring borden.

- För oss på Länsstyrelsen är det viktigt att göra detta för att visa att samhället inte stannat av. Vi går igenom stora prövningar men anpassar oss. Vi vill på det här sättet hylla er som gör vårt län till en lite bättre plats att leva på", sa landshövdingen Anders Danielsson i sitt inledningstal.

Bakgrund till länsmiddagarna

För tredje året i rad bjuder landshövding Anders Danielsson in till länsmiddagar för att hylla dem som gjort betydande insatser i länet. Det är kommunfullmäktiges ordförande (KFO) i respektive kommun som nominerar personerna. I år, under rådande pandemi, har länsmiddagarna delats upp på fyra tillfällen för att fördela länets 49 kommuner så jämnt som möjligt.

Länststyrelsens pressmeddelande

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!