Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Väg 44, Källby-Lidköping, ny väg

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Nu är hela väg 44 belagd, vägräcken och annan utrustning är på plats och vägen planeras att öppnas för trafik på fredag 28 juni 2019.

Information från Trafikverket:


Mötesfri väg mellan Källby och Lidköping

Trafikverket har byggt väg 44 i ny sträckning från Skararondellen i Lidköping till cirkulationsplatsen i Källby i Götene kommun. Vägen är nu mötesseparerad 2+1-väg med mitträcke. Det innebär att framkomlighet och trafiksäkerhet på sträckan blir betydligt bättre än tidigare. Oskyddade trafikanter kan i framtiden använda gamla väg 44 i en tryggare trafikmiljö. Det boende i Filsbäck får lugnare trafik, mindre buller och utsläpp och det öppnar också möjligheter för ny bebyggelse och nya verksamheter i samhället.

Bakgrund till projektet

Väg 44 är en viktig regional led som kopplar samman E6 vid Uddevalla med E20 vid Götene. På den aktuella sträckan mellan Lidköping och Källby har väg 44 för låg kapacitet för nuvarande och framtida trafik. Vägen är smal med dålig framkomlighet och trafiksäkerhet, inte minst för oskyddade trafikanter. Vägen går rakt i igenom samhället Filsbäck och det finns ett 50-tal fastighetsanslutningar på sträckan.

Mer info: Trafikverkets hemsida

Infoblad från Trafikverket, vecka 25 väg 44: Läs här

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!