Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Utdelning av Västtrafikkort inför sommarlovet till Götenes skolungdomar startar 28 maj

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Götene kommun delar ut sommarlovskort i skolorna under vecka 22 till elever i årskurs 6-10 som är bosatta i kommunen. Grundskoleelever från Götene som går i skola i andra kommuner än Götene eller Skara kommer att få hämta ut sina sommarlovskort i kommunens medborgarkontor. Gymnasieelever i årskurs 1-2 på Katedralskolan får sommarlovskorten i skolan. Berättigade göteneelever i andra gymnasieskolor kommer att få hämta sina sommarlovskort i kommunens medborgarkontor. Sommarlovskortet innebär att skolungdomar som är skrivna i Götene kommun och går i årskurs 6-10 i grundskolan och 1-2 i gymnasiet kan åka gratis kollektivtrafik under perioden 1 juni-31 augusti.

Under vecka 22, med start måndag 28 maj, kommer utdelningen av sommarlovskort att ske i Götene kommuns grundskolor till berättigade elever som har lämnat in blankett med godkännande från vårdnadshavare. Kommunens medborgarkontor kommer att dela sommarlovskort till berättigade elever som inte får det genom sina skola i perioden mellan 28 maj och 21 juni. Gymnasieelever behöver inte lämna blankett.

Sommarlovskortet är en personlig biljett som är knuten till en enskild elev. I samband med att korten kvitteras ut av eleven behöver elevens namn skrivas på baksidan av kortet. En elev kan bara kvittera ut ett kort. Eleverna uppmanas att registrera sina kort via ”Mina sidor” på Vasttrafik.se, detta för att möjliggöra att de kan få ut ett ersättningskort om de förlorar kortet under sommarlovet. Personer under 15 år kan inte själva registrera sitt kort, utan det får i dessa fall göras av målsman. Ytterligare instruktioner till eleven och tydlig information om vad som gäller för sommarlovskortet kommer att bifogas korten som levereras ut till er

Biljetten kommer att vara laddad på ett Västtrafikort och ha ”regionen runt”-giltighet och gälla dygnet runt i perioden mellan 1 juni och 31 augusti. Läs mer om sommarlovskorten se västtrafiks hemsida: www.vasttrafik.se/info/Sommarlovskort.

Vid frågor kontakta

Johannes Hukkanen, kollektivtrafikstrateg
Telefon: 0511-38 68 04
E-post: johannes.hukkanen@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!