Lyssna

Publicerad klockan .

Mycket snö gör det svårt att ploga - mindre hänsyn till trottoarer och utfarter

Det är extremt svårt att ploga just nu. Den stora snömängden, som är tung och kompakt, gör att det inte finns någonstans att göra av snön. Detta resulterar i att våra snöröjare inte kan ta hänsyn till trottoarer och utfarter i det här läget.

Liten traktor som röjer snö. Djupa hjulspår i den massiva snön.Förstora bilden

På grund av det extrema väderläget så kan våra snöröjare i dag inte ta hänsyn till trottoarer och utfarter när de plogar. Den tunga, kompakta snön gör att de inte har någonstans att göra av de plogade snömassorna.

Därför kommer det att finnas gator där trottoarer och utfarter kan komma att plogas igen, detta för att kunna göra körbanorna körbara.

Vi behöver hjälpas åt

Då detta är en ovanlig situation så hoppas vi på din förståelse för att det är en situation som inte kommer gå att lösa på önskat sätt. Vi behöver hjälpas åt för att det här ska kunna bli så bra som möjligt.

Planera din resa i god tid, var beredd på att få skyffla fram din bil och att eventuellt köra fast på vägen. Stanna hemma om möjligt.

Parkera inte på gatan om möjligt

Du som har en garageuppfart - parkera inte på gatan då detta försvårar snöröjarnas arbete ännu mer.

Snöröjningen fortgår under natten

Våra snöröjare kommer att fortsätta röja under natten och morgondagen. Då det förväntas sluta snöa i kväll så kommer det att underlätta arbetet och förhoppningsvis kunna ge ett bättre resultat.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!