Lyssna

Publicerad klockan .

Mer snö väntas – tänk dig för innan du ger dig ut i trafiken

Det senaste dygnet har varit tufft. Det har nog inte undgått någon att stora mängder blöt, tung snö och kraftig vind ställde till det ute på vägarna. Mer snö väntas under torsdagen, om än inte lika mycket som i tisdags. Det kan ändock komma att innebära ytterligare besvärliga trafiksituationer. Vi ber dig därför att tänka till en gång extra innan du ger dig ut i trafiken. Håll koll på väderprognosen och eventuella varningar och stanna hemma om du inte måste ge dig ut. Vi måste alla hjälpas åt när vädret är besvärligt.

Fallande snö med ett grenverk i bakgrunden.Förstora bilden

Mer snö väntas under torsdagen. Även om det inte väntas lika mycket som i tisdags kan det ändock komma att innebära ytterligare besvärliga trafiksituationer.

Vi ber dig därför att tänka till en gång extra innan du ger dig ut i trafiken. Håll koll på väderprognosen och eventuella varningar och stanna hemma om du inte måste ge dig ut. Vi måste alla hjälpas åt när vädret är besvärligt.

Besvärlig snö att röja

Även om många har klagat på bristande snöröjning har snöröjarna kämpat på hela natten. Vi har en stor kommunyta som vid ett normalt snöfall tar 15-20 timmar att snöröja. Snöröjningen har denna gång försvårats av att det kom mycket stora mängder tung snö under ett ihållande snöfall på över tolv timmar och det var besvärligt att få bort snön ifrån vägarna. Därefter har det plogade frusit på.

God samverkan mellan samhällsaktörerna

En snösmocka av det här slaget vid den här tiden på året är svår att ha en förberedd organisation för i den här delen av landet. Trots hur det kan ha uppfattats så fanns det en god beredskap och samverkan mellan olika samhällsaktörer för att minska konsekvenserna av snöovädret.

Det blev trots detta stopp i trafiken på några platser runt om i Skaraborg, med följden att människor blev fast i sina fordon, på vissa sträckor i många timmar. Det var svårt för plogbilar, bärgare, räddningstjänst och polis att ta sig fram till de platser där det var stopp, för att kunna göra vägen farbar och kunna undsätta människor som behövde hjälp. Även bandvagnar från Försvarsmakten sattes in för att hjälpa till.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!