Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götenes nya hållplats för Swebus är invigd

Publicerad: 14 december 2010
Invigning av ny hållplats. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Måndag 13 december var det premiär för den nya hållplatsen Götene-Rasta. Swebus linje 801 mellan Uppsala/Stockholm och Göteborg stannar åter igen fyra gånger om dan i Götene.
När E20 drogs om blev busstationen inne i centrala Götene inte längre möjlig att trafikera för Swebus. Arbetet i kommunen med att hitta en lösning gick fort och en ny hållplats vid Rasta kunde snart vara på plats.

Måndag 13 december var det premiär för hållplatsen. Detta uppmärksammades vid en av eftermiddagsturerna. Representanter från Götene kommun, politiker och tjänstemän, Rasta och Swebus var på plats. Resenärerna fick en påse färdgodis från kommunen.

- Vi är jättenöjda att vi har fått till en mycket bra lösning på så kort tid, säger Linnéa Wallrim, trafiksamordnare i Götene kommun. Hållplatsens geografiska placering är strategisk och bra också på lång sikt. Att vi kunnat lösa hela situationen så här bra har varit möjligt tack vare ett gott samarbete med Swebus, Rasta och Trafikverket.

- Våra grundkrav, vindskydd, tillgång till service och trafikinformation för resenärerna är tillgodosedda tack vare samarbetet med Rasta, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Vi har även haft ett jättebra samarbete med kommunen och det känns både kul och viktigt att vi är på plats.

Information och biljettbokning för Swebus resor


Hemsida: www.swebus.se (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Telefon: 0771-218 218
samt hos Swebus återförsäljare såsom Pressbyrån och 7-Eleven.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!