Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Byggnation av gång- och cykelövergång på Odengatan

På Odengatan i höjd med Friggagatan i Götene ska en upphöjd gång- och cykelövergång byggas. Arbetet förväntas starta under vecka 23. Gatorna mellan Friggagatan och Baldergatan kommer att stängas av helt för biltrafik under arbetets gång. Biltrafik hänvisas att åka vägen via Vättlösavägen och Lidköpingsvägen. Gående och cyklister hänvisas till att använda Brännaskogens eljjusspår eller följa vägvisningspilarna via Baldergatan.

Karta som visar avstängningar och orangea vägvisningar på Odengatan i Götene. Avstängt cirka 300 meter in från Vättlösavägen och Lidköpingsvägen till Odengatan.Förstora bilden

Klicka för att förstora bild.

Odengatan i höjd med Friggagatan ska byggas om med en upphöjd övergång över Odengatan för gående och cyklister. Den befintliga gång- och cykelvägen kommer att höjas och breddas ut mot Odengatan. Arbetet förväntas starta under vecka 23.

Alternativa vägar för bil-, gång- och cykeltrafik

Platsen kommer stängas av helt för biltrafik mellan Friggagatan och Baldersgatan. Biltrafik hänvisas att åka vägen via Vättlösavägen och Lidköpingsvägen.

Gående och cyklister från Duvgatan kan välja att använda Brännaskogens elljusspår för att passera eller följa vägvisningspilarna via Baldergatan.

Mål om en säker övergång för gående och cyklister

Målet är att få en säker övergång över Odengatan och att styra gång- och cykeltrafik ner mot tunneln under Vättlösavägen till Ljungsbacken istället för att använda Odengatan.

Varierad möjlighet att passera byggplatsen under arbetets gång

Stora delar av tiden som arbetet pågår kommer området vara helt avstängt för all typ av trafik. Detta kan dock variera beroende på vilket skede byggnationen befinner sig i. Vänligen följ aktuella avstägningar och anvisningar på plats.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!