Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vad gör kommunen för att minska problem som orsakas av dovhjort i Hällekis tätort?

Götene kommun arbetar aktivt med att minimera problem som orsakas av dovhjort i Hällekis. Arbetet är en komplicerad och lång process som tar tid och inte alltid syns utåt.

Förstora bilden

Vi har ett samarbete med våra jaktklubbar och jaktlag som bedriver jakt utanför Hällekis samhälle. Nya och utökade jaktavtal har formulerats.

Tillsammans planerar vi en avdrivningsjakt som kommer utföras vintern 2022/2023. Förhoppningen är att driva bort alla dovhjortar ur samhället.

Vi planerar jakt inne i samhället där ansvarig jägare får söka tillstånd från polisen att skjuta inom detaljplanerat område. Det planeras att sättas upp stationer där jakt kommer bedrivas inne i samhället.

Vi undersöker möjligheten att sätta upp ett staket mot Svenskt foder som lockar många dovhjortar. Genom att stoppa tillförseln av spannmål hoppas vi att dovhjortarna söker sig till andra ställen utanför samhället.

Vi tror stark på att dessa åtgärder tillsammans ska minimera problemen. Men problemet kommer inte lösas under en jaktsäsong. Det är återkommande åtgärder som krävs för att få bort dovhjortarna i samhället.

Mer information kommer inom kort!

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!