Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Uppdatering - vatten åter tjänligt vid Källby badplats

Uppdatering från Service och teknik: Under torsdagsmorgonen den 14 juli kom svaret från vattenproverna som tagits vid Källby badplats. Resultatet visar att bakteriehalterna har sjunkit och vattnet är åter tjänligt. Det innebär att besökare är välkomna att bada i vattnet igen! Skyltar med information om badförbud kommer tas ner under förmiddagen.

Bild på Källby badplats. Förstora bilden

Källby badplats.

Tidigare information, inte längre aktuell:

Under morgonen idag den 6 juli bekräftade vattenprover som tagits på Källby badplats att höga halter av bakterier finns i vattnet. Vattnet bedöms otjänligt och bad bör därför undvikas. Nya vattenprover kommer tas och besked förväntas komma i slutet av nästa vecka.

Provtagning av vattnet vid Källby badplats har visat på höga halter av bakterierna intestinala enterokocker och e-coli. Vattnet bedöms därför som otjäntligt. Det innebär att man inte bör bada vid Källby badplats just nu.

Skyltar med information om badförbudet har satts upp på badplatsen och kommer tas ned i samband med att vattnet är tjänligt igen.

Nya vattenprover kommer tas och besked förväntas komma i slutet av nästa vecka.

Se resultat från vattenprover

På Havs- och vattenmyndighetens hemsida samlas resultaten från samtliga vattenprover som tas i Sverige. Notera dock att det tar ett par veckor för resultaten att komma in på hemsidan. Var därför uppmärksam på datumet för varje vattenprov för att se hur aktuellt det är.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!