Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Skräpplockardagarna 2023

Snart kommer det plockas skräp på många ställen i Götene. Skräpplockardagarna pågår mellan 1 mars och 31 maj. Syftet med kampanjen är inte endast att plocka skräp, utan att barn och ungdomar ska lära sig att nedskräpning är fel och väcka intresse för miljö och hållbar utveckling.

Tre barn ger tummen upp med skylt "Skräpplockardagarna".Förstora bilden

Bild från Håll Sverige Rent. Klicka för att förstora bilden.

Skräpplockardagarna är en av Håll Sverige Rents viktigaste kampanjer. Syftet är väcka ett intresse för miljön och hållbar utveckling. Det är viktigt att lära barn i tidig ålder att nedskräpning är fel. När barn lär sig om skräp tar de med sig kunskapen hem och påverkar sin familj och andra närstående.

Att plocka skräp är ett enkelt och konkret sätt att göra skillnad för planeten här och nu. Men det handlar också om att visa att man tycker om en plats och vill att det ska vara fint där.

För barn och unga i Götene kommun

Skräpplockardagarna riktar sig till förskolor, skolor, barn- och ungdomsföreningar, men självklart är alla välkomna att delta genom att ge sig ut och plocka skräp!

Utöver skräpplockning finns det ett omfattande undervisningsmaterial för förskolor, skolor och föreningar som fördjupar barnens kunskaper. Undervisningsmaterialet från Håll Sverige Rent hittar ni i Skräplabbet på skraplabbet.se.

Anmäl din skola, förskola eller förening

Anmäl dig till Skräpplockardagarna 2023 på Håll Sverige Rents hemsida.

Sortering av skräp

Förskolor, skolor och föreningar får själva bestämma vilka dagar som de vill ge sig ut och plocka skräp. Sortera gärna skärpet om möjligt på plats inom egen verksamhet. Om det är större mängder skräp kan Arbetsmarknadsenheten (AME) hämta under vardagar mellan klockan 7.00-16.00. Kontakta AME med god framförhållning så hämtning kan planeras. Sorterat skräp underlättar även för AME.

Viktig nyhet om påsar

Från och med Skräpplockardagarna 2023 kommer inga påsar att skickas ut till förskolor, skolor, föreningar och kommuner från Håll Sverige Rent. Vi uppmanar därför alla deltagare i Skräpplockardagarna att använda påsar som redan finns tillgängliga i verksamheten, hemmen eller på annan plats.

Kontakt

Arbetsmarknadsenheten (AME)
Telefon: 0511- 38 68 42

Fredrika Klang Schönborg, kommunekolog
Telefon: 0511-38 62 33
E-post: fredrika.klang-schonborg@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!