Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Råbäcks hamn fylldes av Miniambassadörer

Publicerad: klockan

Biosfärambassadörer utbildade Miniambassadörer! Energi -och Klimatrådgivare Sara Sandling är en av biosfärambassadörerna som var med med en station som handlade om Energi.

Onsdagen 24 september utbildades ett femtiotal femåringar till Miniambassadörer för Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Förskolebarn från Vinninga-Filsbäckenheten samlades i Råbäcks Hamn under en hel förmiddag för att lära mer om sin närmiljö, hållbar utveckling och biosfärområdet. Dagen avslutades med diplomutdelning i samband med att barnen utsågs till Miniambassadörer.

Under dagen fick barnen träffa ambassadörer från biosfärområdet samt möjlighet att upptäcka olika bergarter, lära mer om energi och gå på upptäcktsfärd bland växter och djur i området. Många frågor väcktes av barnen, t ex: ”Hur luktar egentligen en björk?” Lite matsäck vid sjökanten hanns också med. Till sist var det dock dags att återvända till förskolan och i samlad tropp gav de sig av - lika ivriga som när de kom och med lite nya kunskaper och perspektiv som de kan dela med sina kamrater på förskolan och sina familjer.

På stationen "Energi"

Här fick barnen känna att elden är varm för att det bildas energi och att en bit banan kan omvandlas till energi i magen. Barnen fick veta att energi kan vara massor av olika saker. Barnen fick måla sina tankar om energi , några av de alster som gjordes under dagen visas här nedan.

(Längre ner kan ni även läsa mer om miniambassadörsprogrammet)

Kort om vad miniambassadörer är

Miniambassadörsprogrammet är ett sätt att skapa kunskap och medvetenhet om hållbarhetsfrågor på ett tidigt stadium. Initiativet kommer från Biosfärambassadörer som ordnade dagen i samverkan med förskoleverksamheten i Vinninga-Filsbäckenheten samt det sociala företaget Hållbart Avstamp. Lennart Bergquist, ordförande för Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, välkomnar initiativet som är unikt i biosfärsammanhang: ”- Vill vi ha ett ordentligt genomslag för hållbarhetsfrågor måste vi involvera barnen. Mini-ambassadörsprogrammet är ett föredömligt sätt att göra det på.”

Fler alster från de nyblivna Miniambasadörerna:

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!