Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Nu planerar vi för en ny lekplats i Lundsbrunn!

Lagom till Lundsbrunns 300-årsjubileum hoppas vi kunna inviga en ny lekplats i stationsparken i Lundsbrunn. Lekställningar för både stora och små barn, gungor, hinderbana med balanslek, trampolin och mycket mer i en trivsam inramning av träd och planteringar. Vi hoppas att lekplatsen ska bli en trevlig mötesplats för såväl barn och unga som för vuxna och besökare på orten.

Just nu pågår förberedande arbete för en ny lekplats i Lundsbrunn.
Byggnation kommer pågå under hösten 2023 samt slutföras med planteringar och en preliminär invigning under våren 2024, lagom till Lundsbrunns
300-årsjubileum. Lekplats, planteringar samt omläggning av cykelväg kommer tillsammans innebära ett stort lyft för hela stationsparken. Vi hoppas att lekplatsen ska bidra till att skapa en attraktiv park i Lundsbrunn för barn, unga, vuxna och besökare samt vara ett lyft för närliggande företag.

Lekplatsen består av fyra områden med en stor lekställning för dom lite större barnen, en lekställning för de lite mindre barnen samt en gungställning med kompisgunga och en stor hinderbana med balanslek. Utöver det kommer det även finnas sandlåda, trampolin, lekkullar, gungdjur med mera. Lekplatsen kommer ramas in med en plantering, träd samt ha belysning och sittbänkar.

Totalt beräknas lekplats, cykelväg samt plantering och belysning kosta cirka 2 miljoner kronor. En budget på 1,1mkr finns i dagsläget för centrumutveckling och avses användas i Lundsbrunn samt att kommunfullmäktige förväntas ta beslut om ytterligare omfördelning av 0,9 mkr för lekplatsen på sitt möte 23 oktober.

Den gamla lekplatsen på Vinbärsvägen kommer så småningom att plockas ner.

Förstora bilden

Exempelbild lekplats

Förstora bilden

Exempelbild lekplats

Förstora bilden

Ritning lekplats

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!