Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kommunal mark i Hällekis blir tillfälligt betesmark

Publicerad: klockan

Boskapsägarna Ulf och Katarina inspekterar marken tillsammans med Anders Jonsson från Götene kommun. Foto: Stefan Sjöö. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Boskapsägarna Ulf och Katarina inspekterar marken tillsammans med Anders Jonsson från Götene kommun. Foto: Stefan Sjöö. Klicka på bilden för att förstora.

På grund av sommarens extrema värme och torka har det varit svårt för många bönder att hitta foder till sina djur. Med anledning av detta erbjöd Götene kommun i början av juli att djurägare kunde få använda sig av de kommunala grönytorna som foder. Nu kommer en yta i Hällekis att hägnas in för detta.

Boskapsägarna Ulf och Katarina från Fullösa som har sina kor i Hällekis kommer nu att använda sig av vårt erbjudande och har i dag varit och tittat på området tillsammans med Anders Jonsson från Götene kommun.

Ytan är på cirka fyra hektar och beräknas räcka till de tio djuren under fyra veckor. Stängslen beräknas sättas upp under helgen eller i början på nästa vecka.

Götene kommuns kommunekolog Johan Bäckman ser mycket positivt på detta. Han ser stora fördelar med att skogspartiet i området också kommer att bli betat. Korna kommer att ta bort sly och öppna upp mellan träden vilket kommer att bidra till ökade naturvärden.

Läs mer

Hällekiskuriren har gjort ett rapportage om det nya betesområdet i Hällekis (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den kommunala marken som kommer att inhägnas och betas av korna. Klicka på bilden för att förstora.

Den kommunala marken som kommer att inhägnas och betas av korna. Klicka på bilden för att förstora.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!