Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommun söker ny stadsarkitekt och plan­verk­samheten utökas

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Två tjänster till samhällsbyggnad i Götene kommun annonseras nu. Dels söks en ny stadsarkitekt och dels rör det en ny tjänst som planarkitekt.

Nu söks en ny stadsarkitekt till Götene kommun. Ola Andreasson, som haft tjänsten sedan 2017, kommer i höst att gå över till egen verksamhet.

Att vara stadsarkitekt i Götene är ett spännande uppdrag, för det händer mycket här hela tiden. Jag har trivts bra men väljer nu att prioritera verksamheten jag har hemma", säger Ola Andreasson.

Den andra annonsen handlar om en planarkitekt. Flera aktörer i Götenes näringsliv vill utvecklas, vilket medför ett ökat behov på framtagandet av detaljplaner. Nya planer för bostadsbyggnation behövs också framöver.

Vi har i budgeten för kommande år prioriterat planarbetet för det är en viktig förutsättning för bland annat företagens möjlighet att utvecklas", säger Susanne Andersson, kommunalråd.

En ny tjänst som planarkitekt annonseras därför ut nu, utifrån den budget som beslutades i kommunfullmäktige i måndags kväll. Detta kommer i praktiken att innebära en betydande resursförstärkning inom planarbetet i kommunen.

Vi hoppas att båda tjänsterna ska väcka intresse för vi behöver personal som kan gå in och ta ansvar inom den fysiska planeringen. Det är aldrig roligt när någon slutar men vi är väldigt tacksamma för det jobb Ola har gjort hos oss och önskar honom stort lycka till framöver", säger Åsa H. Karlsson, samhällsbyggnadschef.

Vid frågor kontakta

Åsa H. Karlsson, samhällsbyggnadschef
Telefon: 0511-38 60 28
E-post: asa.h.karlsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!