Lyssna

Publicerad klockan .

Första tomten såld!

Nu har första veckan av Götene kommuns bostadskampanj passerat. Hur har det gått då? Jo, igår såldes den första tomten i Hällekis! Ytterligare två tomter är reserverade, en i Hällekis och en i Lundsbrunn. Dessutom finns det intresse på ytterligare tomter. Går du i husbyggartankar? Passa på att lägga ett bud innan någon annan hinner före!

Illustration över strötomter med Kinnekulle och Vänern i bakgrunden

Vad gäller om jag vill köpa en tomt?

Öppna fliken för mer information.

Var vänder jag mig om jag vill köpa en tomt?

Fastighetsbyrån i Götene har ansvar för försäljningen av alla tomter. Det är dem som ska kontaktas vid intresse av en tomt. Är det mer än en intressent på en tomt blir det budgivning.

Kontaktuppgifter till Fastighetsbyrån i Götene:

Telefon: 0511-590 60
E-post: gotene@fastighetsbyran.se

Finns det några krav vid köp av en kommunal tomt?

Ja, det finns vissa krav som du förbinder dig till vid köp av en kommunal tomt:

  • Fastigheten ska bebyggas med bostadshus och byggnationen måste vara färdigställd inom 24 månader från köpavtalets undertecknande.
  • Uppfylls inte byggnadsskyldigheten återgår fastigheten till Götene kommun och köparen krävs på en tilläggsköpeskilling.
  • Köparen måste ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp.

Varför gör kommunen denna satsningen?

Öppna fliken för mer information.

Stimulera ett ökat bostadsbyggande

Götene kommun behöver fler bostäder och fler invånare. Hela regionen behöver växa för att möta upp framtidens behov och Götene behöver göra sin del i detta. Kampanjen syftar därför till att möjliggöra bostadsbyggnation där det sedan tidigare finns byggklara tomter, men där intresset tidigare varit begränsat.

Öka underlaget till kommunal service

Den stora vinsten med ökat bostadsbyggande och ökad inflyttning till kommunen är att skatteunderlaget blir större. Desto fler som bor i kommunens orter desto mer underlag finns det till bland annat förskolor, skolor och kommersiell service såsom livsmedelsbutiker.

Hur har urvalet av tomter gått till?

Öppna fliken för mer information.

Urvalet är helt enkelt tomter som inte har blivit sålda trots att de varit till salu under en längre period. Flertalet har varit avstyckade och byggklara i över 40 år. Vissa tomter har undantagits från kampanjen eftersom kommunen i nutid har sålt tomter som ligger i direkt anslutning till dessa.

Får alla köpa en tomt?

Öppna fliken för mer information.

Ja, både privatpersoner och företag kan köpa en eller flera tomter.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!