Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Blivande klimathjältar sökes - nu startar Klimatsmart familj 2.0

Publicerad: klockan

   Familjen Irhage i Skara var en av familjerna som deltog i det tidigare projektet 2017 och minskade sin klimatpåverkan. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Familjen Irhage i Skara var en av familjerna som deltog i det tidigare projektet 2017 och minskade sin klimatpåverkan. Klicka på bilden för att förstora.

För att visa att det är möjligt för var och en att genom enkla beteendeförändringar ställa om den egna livsstilen genomför Energi- och klimatrådgivningen i Essunga, Grästorp, Götene, Skara och Vara ett livsstilsprojekt för totalt 30 familjer. Ansök nu!

Om målet i Parisavtalet ska nås att begränsa den globala uppvärmningen till 2 grader och helst under 1,5 grader krävs enligt FN:s klimatforskarpanel IPCC stora och snabba utsläppsminskningar globalt. Samtidigt kan klimatfrågan för många människor kännas avlägsen från den egna vardagen.            

För att visa att det är möjligt för var och en att genom enkla beteendeförändringar ställa om den egna livsstilen genomför Energi- och klimatrådgivningen i Essunga, Grästorp, Götene, Skara och Vara ett livsstilsprojekt för totalt 30 familjer.

Projektet går under namnet Klimatsmart familj 2.0 och är en fortsättning på projektet som pågick 2017. Projektet som genomförs under åren 2019-2020 finansieras av Energimyndigheten och är kostnadsfritt att delta i. Utöver inspiration, enskild coachning och inspirationsträffar förses deltagarna med verktyg för att rent konkret minska sin energianvändning och klimatpåverkan.

Huvuddelen av projektet kommer att genomföras via Facebook på projektsidan Klimatsmart familj där deltagarna varje vecka får uppdrag och stöttning i hur de kan minska sitt klimatavtryck inom boende, transporter, mat och konsumtion. Genom att dela med sig av sina framgångar är förhoppningen att de också ska inspirera andra att ta efter.

Sista ansökningsdag är söndag den 10 mars.

Kontakt

Camilla Funke, projektledare, energi- och klimatrådgivare
Telefon: 0511-325 77
E-post: camilla.funke@skara.se

Thomas Skagenborg, energi- och klimatrådgivare
Telefon 0511-325 54
E-post: thomas.skagenborg@skara.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!