Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Avdrivningsjakt i Hällekis

En avdrivningsjakt har genomförts i år igen i Hällekis tätort med syfte att skrämma dovhjortar som uppehåller sig mer permanent i samhället. Det var ett samarbete mellan fyra jaktlag och kommunen, totalt deltog runt ett fyrtiotal personer.

Fem jägare går på en lokalgata i Hällekis under avdrivningstillfället. Förstora bilden

Avdrivningsjakt i Hällekis, klicka för att förstora.

I början av januari genomfördes en avdrivningsjakt i Hällekis för att skrämma dovhjortar som uppehåller sig mer permanent i Hällekis samhälle. Fyra jaktlag deltog och sammanlagt ett fyrtiotal personer. Ett tiotal hjortar sköts under detta tillfälle.

Det var en lyckad avdrivningsjakt med ett bra samarbete mellan de olika parterna- säger en jaktdeltagare.

Avdrivningen var välplanerad, organiserad och gav goda resultat. Det är andra året i rad de fyra jaktlagen samarbetar under en avdrivningsjakt. Tack vare gemensamma insatser får både jaktlagen och kommunen en bättre inblick i hjortarnas rörelsemönster och beteende.

Under resterande jaktperiod planeras ett flertal jakttillfällen av de olika jaktlagen. Efter jaktsäsongen kommer kommunen tillsammans med jaktlagen att utvärdera säsongen och de åtgärder som gjorts.

Kommunen är medvetna om att det krävs ett långsiktigt arbete och är mycket tacksamma för jaktlagens engagemang.

Vi tror på insatserna vi gör för att skrämma hjortarna och ser redan en förändring i rörelsemönster- säger kommunekolog Fredrika Klang Schönborg

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!