Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Åtta nya tomter förbereds i Hällekis

Åtta tomter görs iordning för försäljning på Mandelblomsvägen i södra delen av Hällekis. Det är första satsningen på bostadsmark i Hällekis på många år.

I mars tas första spadtaget för att iordningsställa åtta nya tomter på Mandelblomsvägen i Hällekis. Försäljning av tomterna och husbyggnation planeras preliminärt efter sommaren. På tomterna kommer man att kunna bygga både en- eller tvåbostadshus. 

- Projektet dras igång tack vare en god dialog med Hällekisborna och deras önskemål om att skapa attraktiva bostadsområden i Hällekis säger kommunstyrelsens ordförande Johan Månsson.

Om projektet

Projektet innebär byggnation av gata, belysning, anläggningsarbete för vatten och avlopp, el och fiber. Arbetet kommer också att innebära att en mindre del av gång/cykelvägen norr om Mandelblomsvägen kommer att behövas att dras om. Byggnationen beräknas vara klart innan sommaren 2023.

Hällekis

Hällekis är ett gammalt brukssamhälle med småbåtshamn vid foten av Kinnekulle. I byn är flera gamla arbetarbostäder bevarade som skapar en härlig atmosfär. Under sommarsäsongen och vid jul lever hantverksbyn och det mysiga kaféet på Falkängen upp som lockar besökare från när och fjärran.

På orten finns ett bra serviceutbud och med tåg från stationen mitt i byn tar du dig smidigt till Lidköping och Mariestad och sedan vidare till Göteborg eller Örebro.

Ett stenkast från tågstationen breder Kinnekulle ut sig. Om du anstränger dig riktigt noga kan du känna doften av ramslök när den sprider sig i den ljumma sommarkvällen i början av juni. Kinnekulle ger möjlighet till både avkopplande naturupplevelser och fartfyllda fritidsaktiviteter. Hällekis är en perfekt utgångspunkt för dig som gillar mountainbike, vandring och vattensporter.

Är du från en annan del av Sverige och är nyfiken på de möjligheter som Skaraborg, Götene och Hällekis har att erbjuda kan du läsa mer på hemsidan Livet i Skaraborg.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!