Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Yrkeslivsmässa 18-19 november

Publicerad: 16 november 2010
Affisch för yrkeslivsmässan.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

"Ungdomens väg in i arbetslivet - en viktig fråga för skola och arbetsliv" Götene yrkeslivsmässa, 18-19 november 2010 i Götene Folkets Park.

Näringslivsföreningen i Götene och utbildningsverksamheten i Götene kommun har sedan 2004 utökat sin samverkan mellan skola, arbetsliv och näringsliv med siktet inställt på att stärka barns "ta-sig-församhet" och ungdomars väg till ett framtida arbete. Gemensamma insatser sker från förskolenivå och upp till gymnasienivå. För kommunens niondeklassare innebär detta rent praktiskt mer givande arbetslivsorienterad praktik (PRAO) och bättre inblick i arbetslivet. Eleverna har bland annat möjlighet att granska arbetsplatsernas arbete med miljöfrågor och hållbar utveckling. Som avslutning till praktiken får år 9 elever visa sin presentation på en Yrkeslivsmässa.

Yrkeslivsmässan, som sker den 18-19/11 i Folkets Park Götene, ska visa på bredden av yrken och mångfalden av arbetstillfällen som finns i Götene. Mässan invigs torsdagen den 18/11 kl.15.00 och avslutas med prisutdelning under fredagen den 19/11, kl.12.00. Under torsdagens kväll kommer även några seminarier ske där unga företagare berättar om sina entreprenöriella företag.
 
Såväl Skolverket som Svenskt Näringsliv har under de senaste åren poängterat vikten av samverkan mellan skola och arbetsliv/näringsliv som berör ungas väg in i arbetslivet. Skolverket har uppdrag att utarbeta en strategi så att entreprenörskap kan löpa som en röd tråd genom hela utbildningsväsendet. Svenskt Näringsliv anser att bra samverkan mellan skola och arbetsliv/näringsliv skapar bra förutsättningar för elevens väg till egenförsörjning. I Götene kommun har vi redan tagit nya steg i denna riktning. Götene kommun är även projektsamordnare för samtliga 15 kommuners utvecklingsarbete inom "Företagsamt lärande i Skaraborg", se www.flis.tv.

Mer information kan fås av:

Mikael Lundgren, yrkeslivspedagog, tfn 0511-34 62 83, mobil: 073-81 39 137.
mikael.lundgren@gotene.se

Eva-Maria Friberg, Ordförande Näringslivsföreningen i Götene
N&N resor
tel +46 511-502 46
mob +46-70-625 27 05
fax +46 511-551 58
www.nnresor.se
 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!