Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Sång och vuxenensemble på agendan i vår

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

För att öka musikskolans bredd och utbud erbjuder musikskolan i Götene kommun lektioner i sång och en vuxenensemble från och med 2015.

Människan har hundra språk. Musikskolan i Götene kommun vill hjälpa till att utveckla ett par av dem. Därför fortsätter vi att satsa på nya inriktningar och utöka skolans musikaliska bredd. I våras introducerades musikdata som fortsätter även under nästa år, där eleverna lär sig att skriva, arrangera och spela in låtar. För 2015 är det dags för ytterligare två nyheter till kursutbudet.

Nu satsar vi på sång. Sång är en av musikens grundstenar och rösten är vårt eget instrument. Med sången följer också andning och förståelse för frasering och dynamik. Vi kommer att erbjuda enskilda sånglektioner, sång i grupp för elever från 9 år och uppåt och barnkör för de allra yngsta.
– Vi kommer att jobba med bland annat mikrofonteknik, vad man ska tänka på när man sjunger för andra och hur man sjunger i enkla stämmor, säger Maria Johansson, sångpedagog.

Vi vill även bredda musikskolans målgrupp och kunna erbjuda fler möjligheten att utveckla och glädjas av sina musikaliska talanger. Därför kommer vi från och med 2015 även att starta en ensemble för vuxna. Vissa grundläggande förkunskaper kommer att krävas, men ensemblen kommer att formas utifrån deltagarna och deras instrument.
– Musiken har inga åldersgränser. Musikskolan ska vara ett kompetent musikaliskt centrum som är tillgängligt för både yngre och vuxna elever, säger Lena Öberg, flöjtpedagog och ledare av vuxenensemblen.

Mer information om startdatum, kursavgifter och hur man anmäler sig kommer närmare terminsstart. 

Vid frågor kontakta

Lena Lyresten  
Chef musikskolan
Telefon: 0511-38 60 61
E-post: lena.lyresten@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!