Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Misstänkt allvarlig incident inom skolan gör att vi ser över våra anställningsrutiner

Publicerad: klockan

I går, den 7 juni, kom det till vår kännedom att en studiehandledare anklagas av några elever för att ha fotat en av dem med sin mobiltelefon i ett omklädningsrum på en skola i kommunen. Att barnen ska vara trygga i våra skolor är högsta prioritet. Vi tar därför den här anklagelsen på största allvar. Händelsen har polisanmälts av både kommunen och en förälder. Personen i fråga jobbar inte kvar på skolan utan har omgående avslutat sin tjänst inom kommunen.

Incidenten skedde på Ljungsbackenskolan i Götene och berörda föräldrar är kontaktade.

Brustit i anställningsrutinerna

När vi tittade närmare på personens anställning visade det sig att ett utdrag ur polisens belastningsregister saknades. Ett utdrag ur belastningsregistret ska begäras in från varje person som arbetar med barn innan de anställs av kommunen. På den punkten har vi brustit i våra rutiner.

Även om vi inte vet om ett utdrag hade gjort någon skillnad vid anställningen ser vi detta som oerhört allvarligt. Vi kommer omedelbart se över våra rutiner för att säkerställa att utdrag ur polisens belastningsregister tas in på samtliga personer som nyanställs inom barnomsorg och skola i kommunen i framtiden.

Presskonferens i eftermiddag

Med anledning av denna händelse bjuder vi in till presskonferens för media idag.

Presskonferens 8 juni, klockan 15.00, Götenesalen i Centrumhuset.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!