Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Miklagårds förskola utsedd till månadens förskola

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Förskoleforum utsåg Miklagårds förskola i Götene till månadens förskola.

Kompetens- och utveklingsforumet Förskoleforum för personal inom förskolan delar med sig av tips och idéer för utveckling av förskolan. Bland annat utser de varje månad "månadens förskola" för att inspirera andra med bra exempel på hur man kan arbeta inom förskolan. Förskolan Miklagård i Götene blev utsedd till oktober månads förskola.

Om Miklagårds förskola

​På förskolan Miklagård går 54 barn tilsammans med 13 pedagoger. Förskolan är indelad i tre åldersanpassade hemvister, Blåbäret för de allra yngsta, Jordgubben för barn mellan två och fyra år och Körsbäret för de äldsta. Det finns också flera gemensamma utrymmen där både barn och pedagoger möts.

Miklagård är inspirerad av Reggio Emiliapedagogigen, vilket innebär att man försöker få barnen att, själva eller tillsammans med sina kamrater, fundera och söka svar på sina frågeställningar. Genom att pröva sina idéer tillsammans med andra utvecklas deras fantasi, verklighetsuppfattning, rimlighetsuppfattning, lyssnande, argumenterande och samspel. Pedagogerna finns där som stöd och medupptäckare medan barnen utforskar olika miljöer och material. Istället för bara färdiga leksaker med givna användningsområden såsom bilar och dockor, får barnen tillgång till andra typer av material som öppnar och utmanar fantasin.

Förskolans lokaler är därför utformade för att främja fantasi och skapande. Bland annat finns en ateljé med silkespapper, fjädrar, färgade trästickor, staffli och mycket mycket mer. Allt material placeras i glasburkar lättåtkomliga för barnen så att de ska se vad som finns och inspireras av det. Varje avdelning har även ett byggrum med ålderanpassat material som uppmuntrar till olika byggprojekt och utmanar barnens fantasi.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!