Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Källby Gård åter utnämnd till en trygg och säker skola

Publicerad: 9 september 2011
Skolan utsågs 2003 som den första skolan i världen till "A Safe School" av organisationen International Safe School som lyder under WHO. Arbetet med trygghet, säkerhet och hälsofrämjande miljöer har fortsatt. Källby Gård är därför nu återcertifierad som som en trygg och säker skola.
För att få denna utmärkelse ska man uppfylla sju kriterier som visar att man på olika  sätt arbetar för att göra skolmiljön trygg och säker, både vad det gäller den fysiska som den psykosociala miljön och att man arbetar hälsofrämjande.

Den 6 september blev Källby Gård återcertifierade för att vi har fortsatt att arbeta utifrån Safe School-kriterierna. Återcertifieringen gjordes i samband med ett studiebesök av en delegation från Japan, Kina, Korea och Förenade Arabemiraten. Certifieringen skedde på en storsamling med alla elever och personal.

Professorerna Nam-Soo Park från Korea och Shumei Wang från Korea, kommunstyrelsen ordförande Kent Selmosson och rektor Eva Cardell skrev under det dokument som bevisar att Källby gård är en trygg och säker skola.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!