Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades 13 maj 2019 och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 13 maj 2019 klockan 14.59.

Jämförelse av inkomst för år 2017 inom barnomsorgen

Publicerad: 13 maj 2019 klockan 14.59

Som tidigare år kommer kommunen göra en jämförelse av inkomster och avgifter för barnomsorgen. Detta år görs kontrollen för inkomståret 2017. Kommunen kommer att få uppgifter från Skattemyndigheten med hushållens deklarerade inkomster för 2017 och kommer jämföra dem med den avgift som debiterats för barnomsorgen för samma år. Jämförelsen innebär att hushåll som har betalat för mycket i avgift kommer få pengar tillbaka och de som har betalat för lite kommer få en extra faktura. Skillnader i avgifter under 1000 kronor kommer inte justeras.

Varför jämföra inkomst?

Genom att göra en kontroll av inkomst och avgift blir det rättvist. Hushåll med lägre inkomst ska betala mindre i barnomsorgsavgift än hushåll med högre inkomst.

Om du betalt för mycket i barnomsorgsavgift

Om jämförelsen visar att du uppgett för hög inkomst och därmed har betalat för mycket i avgift kommer du senare i höst få pengar tillbaka.

Om du betalt för lite i barnomsorgsavgift

Om jämförelsen visar att du uppgett för låg inkomst och därmed har betalat för lite i avgift kommer du senare i höst få en extra faktura. Extrafakturan kommer ha ett förfallodatum ett par månader framåt i tiden. Om du anser att vi fattat ett felaktigt beslut angående din avgift har du rätt till ny prövning. Du gör då en skriftlig ansökan till kommunen.

Har du frågor kan du kontakta Maria Broström, administratör barnomsorgen, på telefonnummer 0511-38 69 67.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!