Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommuns förskolor tog emot Årets GULLD-fondsmedel

Den ideella föreningen Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle delar årligen ut medel till någon som vill förverkliga sin idé om hållbara insatser i biosfärområdet. I år prisas förskolorna i Götene kommun för viktiga naturinsatser!

Under en skylt med texten "Spektrum" håller pedagoger upp diplom för Årets GULLD-fondmedel. Förstora bilden

Helena Torsell, koordinator Biosfärkontoret, Kinna Segerstig och Anna Wänerstedt, pedagogista i Götene kommun.

GULLD står för Globala Utmaningar, Lokala Lösningar och Drivkrafter. Medel delas årligen ut från GULLD-fonden i anslutning till Biosfärdagen som firas den 2 juni.

På morgonen den 6 juni tog Kinna Segerstig och Anna Wänerstedt, pedagogista på Spektrum, emot Årets GULLD-fondsmedel. Summan som delades ut i år var 17 000 kronor.

Mini-ambassadörerna

Mini-ambassadörerna är ett utbildningskoncept som har pågått under året i koppling med biosfär- och geoparkområdet. Där får barnen via utflykter uppleva Kinnekulle på plats, något som varit uppskattat hos alla deltagare. Götene kommuns förskolor skickade in en ansökan till Årets GULLD-fondsmedel för att kunna fortsätta mini-ambassadörprojektet.

Ansökan beviljades

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulles motivering till beviljande av Götene kommuns förskolors ansökan:

"Ett lustfyllt lärande för en hållbar framtid” syftar till att stärka relationen mellan barnen och platåberget Kinnekulle samt den närliggande biosfären. Alla barn som går mini-ambassadörsutbildningen får möjlighet att besöka Kinnekulle. Insatserna syftar även till att jämna ut barnens erfarenhetsbank. Insatserna har ett tydligt fokus på hållbarhet och Agenda 2030 samt stämmer överens med Biosfärområdets mål", Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle.

Med fondpengarna kan våra mini-ambassadörer fortsätta sina utflykter till Kinnekulle samt ge möjlighet för barnen att inom projektet fortsätta förbättra platser i de områden som de ser behov.

Stort grattis!

Följ Spektrum på sociala medier

Följ Spektrum på instagram: spektrum_gotene

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!