Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Eldsjälar och vardagshjältar från Götene hyllades av landshövdingen

26 vardagshjältar och eldsjälar från Skaraborg hedrades under tisdagen av landshövdningen för deras goda insatser som på olika vis gör vårt län en bättre plats att leva på. Vi är oerhört stolta över att vår medarbetare Lena Öberg från kulturskolan och Johan Thorn, ägare av Lundsbrunn B&B var två av de uppmärksammade eldsjälarna.

Förstora bilden

Länsöverdirektör Lisbeth Schultze, Karin Ernklev, Håkan Ernklev (KFO), Johan Thorn, Marie-Louise Gustafsson, Lena Öberg, Patrick Öberg och landshövding Anders Danielsson. Foto Thomas Harrysson.

26 vardagshjältar och eldsjälar från Skaraborg hedrades på tisdagen med en länsmiddag på residenset Marieholm i Mariestad. De hade alla bjudits in för att uppmärksammas för sina insatser som på olika sätt bidrar till att göra vårt län till en lite bättre plats att leva på.

Med länsmiddagen vill landshövding Anders Danielsson uppmärksamma några av alla dem som gör goda insatser för sin del av länet eller för länet som helhet.

Vår medarbetare Lena Öberg, musiklärare och samordnare för kulturskolan.

Vår medarbetare Lena Öberg, musiklärare och samordnare för kulturskolan.

Vår medarbetare Lena - en eldsjäl

Vi är oerhört stolta över att vår egen Lena Öberg, musiklärare och samordnare för Kulturskolan i Götene var en av de utsedda eldsjälarna. Tillsammans med vår kommuninvånare Johan Thorn som driver Lundsbrunn bed and breakfast hedrades de under festliga förhållanden tillsammans med övriga utsedda eldsjälar och vardagshjältar i Skaraborg av landshövdingen.

Motiveringarna för våra eldsjälar

Lena Öberg, musiker (tvärflöjt), uppskattad lärare i kulturskolan och ledare för Hällekis musikkår. Musikkåren har en viktig ställning i Hällekis samhälle och Lena gör en fantastisk kulturell insats i att utveckla den. Med sin positiva energi och musikaliska talang inspirerar hon många barn och unga att lära sig att spela musik.

Johan Thorn har köpt en gammal fallfärdig fastighet och renoverat upp den till ett Bed and Breakfast. Han har kastat sig in i sitt projekt med hull och hår och lever nästan dygnet runt på sitt B&B. Han putsar och snickrar för att skapa en modern och trivsam miljö med B&B, lägenheter och café. Samtidigt är han mån om att bevara den gamla röda längans charm.

Vem utser eldsjälar och vardagshjältar?

Kommunfullmäktiges ordförande utser personer från den egna kommunen som på olika vis gör goda insatser för länet.

Alla 26 utvalda vardagshjältar från 14 kommuner i Skaraborg samlade i Trädgårdsrummet på Marieholm tillsammans med landshövding Anders Danielsson och länsöverdirektör Lisbeth Schultze. Foto: Thomas Harrysson

Alla 26 utvalda vardagshjältar från 14 kommuner i Skaraborg samlade i Trädgårdsrummet på Marieholm tillsammans med landshövding Anders Danielsson och länsöverdirektör Lisbeth Schultze. Foto: Thomas Harrysson

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!