Lyssna

Utbildningens lärmiljöer

Barnen vistas i miljöer som är genomtänkta. Alla lärmiljöer på förskolan är lika viktiga och kompletterar varandra, inne som ute. Därför förändrar vi lärmiljöer efter barnens intresse, behov samt läroplanens mål. Miljöerna styrs även efter projektets syfte.

”Utbildningen ska kontinuerligt utmana barnen vidare genom att inspirera till nya upptäckter och kunskaper”. (Skollagen)

Vi använder oss av många olika material och estetiska uttrycksformer, för att skapa kreativitet och ge barnen möjlighet att fördjupa och bredda sin kunskap. Vi använder även digitala verktyg för att skapa nya dimensioner hos materialen och nya spännande miljöer för barnen.

”Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn” (Läroplan för förskolan)

”I utbildningen ingår undervisning. Undervisning i förskolan innebär att stimulera och utmana barnen med läroplanens mål som utgångspunkt. Det ska finnas ett planerat innehåll”. (Läroplan för förskolan)]

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!