Lyssna

Utdelning av 2023 års kulturstipendium!

Ikväll var det dags att presentera 2023 års kulturstipendiater vid en ceremoni i Sessionssalen, Centrumhuset.

Marcus Källander, ordförande i nämnden för utbildning, kultur och fritid, hälsade välkommen och delade ut diplom och blommor till 7 stipendiater som alla utfört en värdefull gärning inom kulturens område i Götene kommun.

Elever och lärare från Götene kulturskola spelade fanfar under ceremonin och efteråt bjöds det på mingel.

2023 års stipendiater: Götene fornminnes- och hembygdsförening, Vättlösa Magasinets kamratcirkel, Bo Borg, Edvin Ullgren, Tim Rasch, Elis Dagobert och Ellen Ögren.

7 stipendiater står uppradade med blommor och diplom i handen. Nämndens ordförande står i mitten.Förstora bilden

2023 års kulturstipendiater

Kulturstipendiet

Varje år delar Götene kommun ut två kulturstipendier till personer eller organisationer som har utfört en värdefull gärning inom kulturens område.

2023 års stipendiater med motivering:

Götene fornminnes- och hembygdsförening

"För sitt enorma arbete med att synliggöra vår kommuns historia, utgivning av flertalet böcker och skrifter samt inte minst deras insatser vid Fornparken och vårt museum tilldelas Götene fornminnes- och hembygdsförening 2023 års kulturstipendium i Götene kommun".

Vättlösa Magasinets kamratcirkel

"För att årligen sprida historier om kultur och historia, från istid till nutid, via ett lokalt magasin som skapas i vår landsbygd tilldelas Vättlösa Magasinets kamratcirkel 2023 års kulturstipendium i Götene kommun".

Bo Borg

"För sina insatser i att sprida kunskap och intresse kring kulturen, både i form av egna böcker och som kritiker med en aldrig sinande lust att undersöka konsten tilldelas Bo Borg 2023 års kulturstipendium av Götene kommun".

Edvin Ullgren, Tim Rasch och Elis Dagobert

"För stunder av hårda gitarriff och grymma trumsolon, en möjlighetatt förbättra den egna replokalen och en förhoppning av födelsen av ett rockband som sätter kommunen på världskartan tilldelas Edvin Ullgren, Tim Rasch och Elis Dagobert 2023 års kulturstipendium för unga av Götene kommun".

Ellen Ögren

"För att ge möjlighet till kommande konstnärliga uttryck, och ett hopp om att få del av framtida utställningar i Götene konstrum tilldeslas Ellen Ögren 2023 års kulturstipendium för unga av Götene kommun".

 

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!