Lyssna

Fototävling för Götene kommuns 50 årsfirande

22 december 2021 - Fototävling avslutad!

Barn i svart mössa och orange overall sitter på en blå pulka i snön. I bakgrunden är en färgglad grafittivägg.

Vinnande bidrag för december, foto: Emelie Karlsson Landén. Klicka för att förstora bilden.

Tidigare information, inte längre aktuell

Som en del av Götene kommuns 50 årsfirande arrangerar unga kommunutvecklare en fototävling för att sprida ljus och glädje genom minnen fångade på bild - nya som gamla. Tävlingen pågår från och med juli 2021 till och med december 2021 där respektive månad har ett eget tema. Mellan datumen 1 till 21 i varje månad (juli 6 till 21) kan du skicka in ditt fotobidrag där du har möjlighet att vinna ett presentkort värd 500 kronor. Se till att läsa igenom all information och regler kring tävlingen och inför deltagande.

I år fyller Götene kommun 50 år. För att fira arrangerar unga kommunutvecklare en fototävling för att visa upp vår fantastiska kommun från olika tidsperioder, olika synvinklar och objektiv. unga kommunutvecklare drivs genom Kultur och Fritid Götene kommun. Tillsammans hoppas vi kunna spegla Götene kommun från era bästa minnen!

Alla får delta!

Fototävlingen har ingen åldersgräns, alla får delta! Om du är under 18 år måste målsman ge godkännande för ditt deltagande i tävlingen. Samtycke ges via fototävlingens formulär som du hittar längts ner på denna sida.

Fototävlingens regler

För att delta i fototävlingen ska du skicka in ett självtaget foto som för dig respresenterar Götene kommun; det skulle kunna vara en plats man håller kärt eller något man nyss upptäckt. En tillbakablick på ett gammalt minne eller ett minne du skapat nyss - du väljer! I varje månad tävlar du om ett presentkort på 500 kr som du kan använda hos alla butiker, skönhetssalonger, caféer och restauranger i Götene kommun som väljer att ta emot dem. 

Den första dagen i varje månad publiceras den aktuella månadens tävling på Götene kommuns hemsida och sociala medier. Där kommer instruktioner stå för vad som gäller i tävlingen för just den månaden.

Fototävlingen har en jury som efter de olika månadernas teman bedömer bidragen och utser "månadens vinnare". Fototävlingens jury består av Götene kommuns unga kommunutvecklare: Maja Forsberg, Alva Ingvarsson, Liam Lövkvist, Wilma Fridell och Elis Dagobert. 

Övergripande regler vid deltagande i fototävlingen

  • Fotobidragen skickas in mellan datumen 1 till 21 i varje månad (juli 6 till 21). Om din bild skickas in efter slutdatumet räknas den inte som ett giltigt bidrag. Detta gäller även om du skickar in ett bidrag innan månadens tävling startat.
  • Du får endast skicka in en bild per månad. Dock så får du tävla varje månad med en ny bild.
  • Ditt foto får inte innehålla identifierbara människor.
  • Ditt foto får inte bryta mot lagen om upphovsrätt. Detta innebär att du tar full ansvar över din äganderätt av fotot du skickar in till tävlingen.
  • Götene kommun förbehåller sig rätten att inte publicera bilder som anses vara olämpliga.
  • Ditt foto ska uppfylla månadens tema för att få delta.

Tävla med fysiskt och digitalt foto

Om du har ett foto i fysiskt format kan du fota av den och tävla på samma sätt som att skickar in ett digitalt foto. Om du har ett favoritfoto från 80-talets Götene Kommun, tveka inte att skicka in den!

Varje månad har sitt eget tema

Ditt foto måste passar in i månadenas respektive teman för att ditt foto ska vara godkänd att delta. Nedan beskrivs varje månads tema med beskrivning om vad bidragen ska innehålla vid respektive tillfälle. Tema med beskrivning kommer även informeras vid varje tävlingstillfälle:

Juli - En härlig sommarbild
Under juli månad vill vi se din bästa sommarbild. Vad innebär en sommar i Götene kommun för dig?

Augusti - Augustiminne
Under augusti månad vill vi se ett av dina minnen av Götene kommun i augusti. Titta tillbaka i fotoalbumen, eller varför inte hylla ett nytt minne från augusti 2021?

September - Min bästa närbild
Under september månad vill vi se motiv på nära håll. Exempelvis så skulle din favoritblomma som växer i området kunna pryda just din bästa närbild!

Oktober - Naturbild
Under oktober månad vill vi hylla Götene kommuns vackra natur. Har du någon favoritplats här omkring? Passa på att utforska vår fantastiska natur - kanske hittar du ett nytt favoritställe!

November - Regn och Rusk
Under november månad vill vi ha bilder där sol och varmt väder inte är i fokus. Hur ser en regnig dag i Götene kommun ut för dig?

December - Vintervackert
Under december månad är det vintern som är i blickfånget. Hur ser en vinter ut i Götene kommun för dig?

Vinnande foto och prisutdelning

Under sista veckan i varje månad sitter juryn och sammanställer alla inskickade bidrag och bedömer vilket foto som representerar Götene kommun bäst utifrån månadens satta tema. Annonsering av vinnare sker i början av nästkommande månad, så håll utkik på Götene kommuns hemsida, sociala medier och på din mejl!

Det bidrag som vinner kommer kontaktas av unga kommunutvecklare via e-postadressen som angivits vid anmälan. Det vinnande fotobidraget med namn kommer publiceras på Götene kommuns hemsida och sociala medier.

Priset är ett presentkort på 500 kr. Presentkorten kommer att postas till den adress som angivit i ansökningsblanketten.

Bildspel för alla deltagande

Oavsett om du vinner månadens bild eller ej så kommer din bild få pryda vårt bildspel här på denna sida!

När en tävling har avslutats kan man se resultat av tidigare tävlingar, där ett bildspel sätts ihop med alla deltagande fotobidrag. Det kommer finnas ett bildspel för varje månad.

Vinnaren för varje månad kommer även, förutom bildspelet, få en egen plats på sidan. Månadens vinnande bild byts ut när nästa månads vinnare är utsedd!

Kontakt

Catrine Lunnerhag. teamledare och verksamhetsutvecklare
Telefon: 070-6075907
E-post: catrine.lunnerhag@gotene.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!