Kulturprogram mars 2019

 • Utställningen *Här finns liv  Klicka på bilden för att förstora. Utställningen vill inspirera, lyfta och levandegöra det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling.

  Hur kan vi ställa om till ett hållbart samhälle? *Här finns liv uppmärksammar vårt biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Utställningen vill inspirera, lyfta och levandegöra det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling. Lokala svar på globala frågor!Det finns 680 biosfärområden i världen och tillsammans bildar Götene, Lidköping och Mariestad ett av dem. Vi är ett modellområde för hållbar utveckling . Alla som finns här är betydelsefulla när vi ställer om samhället och agerar mer hållbart ekologiskt, socialt och ekonomiskt .Spela Kartspelet Genom utställningsspelet lär du om FNs globala mål och de hållbara insatser som pågår i vårt biosfärområde.Lär om FNs globala mål och Agenda2030 i Sveriges kanske största och mest aktuella hållbarhetsspel. Allt du behöver är utställningskartan och gratis-appen *Här finns liv i din mobil eller läsplatta. Läsplatta finns att låna i medborgarkontoret.Utställningen visas i Centrumhusets entréhall 7-28 mars.
  *Här finns liv är ett kommunikationsprojekt som ska inspirera, lyfta och levandegöra det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling. #Härfinnsliv
  www.vanerkulle.se
  Utställningen är producerad med ekonomiskt stöd av:
  Skaraborgs kommunalförbund
  John Hedins Stiftelse
  Grevillis Fond
  Sparbanksstiftelsen Skaraborg
  Sparbanksstiftelsen Alfa
  Sparbanksstiftelsen Lidköping

 • Ung Vårsalong  Emelie Liljebäck Ung konst - kreativt skapande 2019. Elever från De la Gardiegymnasiets Estetiska program ställer ut verk i konstrummet. Eleverna som visar sina verk går i årskurs 1 - inriktning bild och formgivning med designprofil.

  Vernissage 18 mars. Utställningen pågår till 29 mars.Konstrummet är öppet måndag till torsdag, klockan 8.00-
  18.00, fredagar 8.00-17.00. Centrumhuset i Götene.

 • Skrönor och skrän - 26 mars  Klicka på bilden för att förstora. Sång och musik i en burlesk och humoristisk blandning. En musikalisk berättelse med skrönor och folksagor om trollpackor, starka kvinnor, smådjävlar, tomtar, knytt och oknytt som framförs med glimten i ögat.

  Med skådespelerskan Lisbeth Johansson och musikerna Anna Gustavsson och Carita Jonsson på dragspel, slagverk och diverse instrument.Tisdag 26 mars, Götasalen (biografen), klockan 19.00.
  Biljetter 50 kronor
  .
  Köp din biljett här,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller hos Medborgarkontoret Götene 0511-38 60 01, Turistbyrån Lidköping 0510-200 20Kvällen ingår i Musik på biblioteket, med stöd av Musikcentrum Väst och ABF.
 • Filmskaparverkstad i bibblan - 27 mars  Stopmotion-dinosaurien. Klicka på bilden för att förstora. Kom och prova på att göra stopmotionfilm med oss! Vi gör egna karaktärer och bestämmer själva vad som ska hända. Gör en film själv eller tillsammans med andra! Välkommen!

  Plats: Götene kommunbibliotekTid: Onsdag klockan 14.00-16.00
  Gratis, ingen föranmälan krävs.Välkommen!
 • Dagbio: Britt-Marie var här  Klicka på bilden för att förstora. Onsdag 27 mars klockan 14.00
  Pris: 90 kronor inklusive fika.
  Längd: 1 timme och 35 minuter.
  Barntillåten.
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden.Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva.Britt-Marie var här är årets stora feelgood-drama som filmatiseras efter ännu en succéroman av Fredrik Backman, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ann-Sofie Andersson, senast ändrad 22 januari 2019