Utställningen *Här finns liv

Publicerad: 20 februari 2019 klockan 15.41

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Utställningen vill inspirera, lyfta och levandegöra det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling.

Hur kan vi ställa om till ett hållbart samhälle?

*Här finns liv uppmärksammar vårt biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Utställningen vill inspirera, lyfta och levandegöra det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling. Lokala svar på globala frågor!

Det finns 680 biosfärområden i världen och tillsammans bildar Götene, Lidköping och Mariestad ett av dem. Vi är ett modellområde för hållbar utveckling. Alla som finns här är betydelsefulla när vi ställer om samhället och agerar mer hållbart ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

Spela Kartspelet

Genom utställningsspelet lär du om FNs globala mål och de hållbara insatser som pågår i vårt biosfärområde.

Lär om FNs globala mål och Agenda2030 i Sveriges kanske största och mest aktuella hållbarhetsspel. Allt du behöver är utställningskartan och gratis-appen *Här finns liv i din mobil eller läsplatta. Läsplatta finns att låna i medborgarkontoret.

Utställningen visas i Centrumhusets entréhall 7-28 mars.

*Här finns liv är ett kommunikationsprojekt som ska inspirera, lyfta och levandegöra det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling. #Härfinnsliv
www.vanerkulle.se

Utställningen är producerad med ekonomiskt stöd av:
Skaraborgs kommunalförbund
John Hedins Stiftelse
Grevillis Fond
Sparbanksstiftelsen Skaraborg
Sparbanksstiftelsen Alfa
Sparbanksstiftelsen Lidköping

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Sidansvarig: Ann-Sofie Andersson, senast ändrad 21 februari 2019