Kulturprogram februari 2019

 • Utställning: Hjördis Blomberg - måleri  Klicka på bilden för att förstora. Hjördis Blomberg är utbildad bildlärare och är också medlem i konstnärsföreningen Lidan. Hon har även studerat vid Virginska konstskolan i Örebro.

  Öppettider:
  Måndag-torsdag 8-18
  Fredag 8-17
  Lördag 10-12
  Utställningen pågår till 15 mars.Medarrangörer: Götene konstförening och NBV
 • Dagbio: Unga Astrid (Extraföreställning!)  Klicka på bilden för att förstora. Tisdag 19 februari klockan 14.00
  Pris: 90 kronor inklusive fika.
  Längd: 2 timmar och 3 minuter.
  Barntillåten i vuxens sällskap (annars från 7 år).
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska.Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

 • Götenepremiär för filmsatsningen Skaraborgshistorier - 23 februari  Klicka på bilden för att förstora. I projektet Skaraborgshistorier har lokala historiska berättelser från varje kommun i Skaraborg filmatiseras. Slutresultatet har blivit 15 kortfilmer som nu visas tillsammans i en svit.

  I Skaraborg finns massor av fängslande och intressanta historier samt platser att berätta om. Några är sanna, vissa är skrönor och de flesta kanske någonting däremellan. I projektet Skaraborgshistorier har lokala historier från varje kommun i Skaraborg filmatiseras. Slutresultatet har blivit 15 kortfilmer som nu visas tillsammans i en svit.Affekt Film som bland annat gjort Tjuvjägaren, har tillsammans med en lång rad filmintresserade personer framför och bakom kameran gjort ett helt unikt filmprojekt som vi nu får se det samlade reslutatet av!Lördag 23 februari, klockan 15.00 i Bio Göta Lejon. Mingel från klockan 14.00. Fri entré, biljetter bokas i medborgarkontoret. Medarrangörer: Studiefrämjandet, Affekt Film, Biograf Göta Lejon.
 • Dagbio: Lyrro  Klicka på bilden för att förstora. Onsdag 27 februari klockan 14.00
  Pris: 90 kronor inklusive fika.
  Längd: 1 timme och 28 minuter.
  Tillåten från 7 år i vuxens sällskap (annars från 11 år).
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort.Lyrro – In och utvandrarna är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ann-Sofie Andersson, senast ändrad 22 januari 2019