Lyssna

Minne av ett hav

Africa Coll skapar en tillfällig konstinstallation i Stenbrottet på Kinnekulle 11-26 september. Minne av ett hav är en form och en projektion som för oss närmare en avlägsen tystnad för att återskapa denna plats som vår egen.

Minne av ett hav

Minne av ett hav
Intervention i landskapet (land art)

Africa Coll

11-26 september
Stenbrottet Kinnekulle

"Eftersom platserna inte alltid är desamma.

Eftersom allt förändras och förvandlas.

Eftersom lämningarna ger oss tillbaka en plats som vi inte har något minne av.

Jag befinner mig framför det som för miljontals år sedan var ett hav. Landskapet ser jag som evigt och tror det kommer att fortsätta för alltid, det är länken som förenar oss med en värld som inte längre existerar. Jag vill samla tid och rum.

Verket är en intervention i landskapet som inte kommer att lämna några spår och som kommer att försvinna och smälta samman eftersom det är gjort med material från omgivningen.

Det är en form och en projektion som för oss närmare en avlägsen tystnad för att återskapa denna plats som vår egen."

Projektion lördag 25 september

Ljusprojektionen startar när mörkret lagt sig, strax innan klockan 20 och håller på till klockan 21. (Arrangören och konstnären är på plats från klockan 19, om man vill vara på plats medan det är ljust).

GIBCA extended

Minne av ett hav ingår i GIBCA extended. En höst fylld med samtidskonst i Västra Götaland!

Vandringsutställning Min plats i biosfären

Minne av ett hav är en del i kommunikationsprojektet Min plats i Biosfären.

Min plats i biosfären är namnet på en vandringsutställning och en skrift. De visar forskningsresultat om vilken roll kulturmiljön och de kulturella ekosystemtjänsterna kulturarv och platsidentitet har för människors välbefinnande och för hållbar landskapsförvaltning inom Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle.

Innehållet baseras på forskningsprojektet Kulturmiljö och kulturarv som en del av hållbar landskapsförvaltning utfört av forskare vid Göteborgs universitet och Högskolan i Gävle.

Kommunikationsprojektet Min plats i biosfären bygger på samverkan mellan forskarna, Vänermuseet, Biosfärföreningen samt Lidköping- Götene och Mariestads kommuner.

Vandringsutställningen visas i Stenbrottet under september 2021.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!