Lyssna

Sommarmusik på Falkängen: Suecada Brasileira - 6 juli

Suecada Brasileira spelar svensk folkmusik och modernare visor samt klassiker ur den brasilianska repertoaren när trion utforskar gränserna mellan den svenska och den brasilianska musiktraditionen.
Falkängen, Hällekis
Onsdag 6 juli klockan 18.

Bild på affisch med bandnamnet Suecada Brasileira och undertexten ett musikaliskt möte mellan Sverige och Brasilien. Fotona på de tre musikerna är inklippta på affischen. Sveriges och Brasiliens flaggor är med längst ner på affischen.

Suecada Brasileira är en trio som utforskar gränserna mellan den svenska och den brasilianska musiktraditionen. Konserten består av svensk folkmusik och modernare visor samt klassiker ur den brasilianska repertoaren.

Folkmusikens vemodiga melodier arrangeras i en svängigare kontext med brasilianska influenser och den sköra sången ackompanjeras på traditionellt brasilianskt slagverk och cavaquinho, Brasiliens säregna stränginstrument. Föreställningen är en musikalisk upplevelse med allt från atmosfäriska ljudlandskap till renodlad samba, alltid med en hög grad av improvisation och groove i fokus.

Trion består av Ronya Wik på sång, João Felippe på cavaquinho och Fred Warnby på slagverk

Onsdagen 6 juli, Falkängen, klockan 18.00. Fri entré

Sommarmusik på Falkängen är ett samarbete mellan Kaffestugan Falkängen och Kulturen Götene kommun.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!