Parker och grönområden

Att vandra i en park är inte bara bra för kroppen utan också för själen. Det har visat sig i flera studier hur park och grönområden visar sig vara avstressande och läkande.

Parken i tätorten är viktig och kallas ofta stadens lunga. Lugnet och grönskan som man kan hitta i en park är viktigt för boende i samhället men även för samhällets identitet.

Service & Tekniks parkenhet ansvarar för skötseln av kommunens parker och grönområden inom tättbebyggt område, förutom Brunnsparken i Lundsbrunn som Lundsbrunns Resort & Spa.

Götene kommuns tätortsnära parker

Solbacken i Götene

En liten park med stora möjligheter, här finns Solbackens lekplats en äventyrslekplats för barn av alla storlekar. I parken finns även en del konst i form av statyer, som kan avnjutas till en kopp kaffe eller en glass.

Brunnsparken i Lundsbrunn

En park som just nu restaureras för att återfå sin forna glans. En varm sommardag så ger de gamla bokarna svalka. Gå i parken och filosofera eller låt parken bli en del av din dagliga motions slinga. I anslutning till parken finns möjligheter till ett fika stopp. Eller varför inte ta med en picknikkorg?

Hönsätersparken i Hällekis (Dammen)

I Hällekis så ligger en damm med en hemlighet. I dammen kan man hitta grodor och salamandrar. I ett projekt i samarbete med Trafikverket och GU har en speciell tunnel byggts under vägen för att grodorna och salamandrarna ska klara av att ta sig till sin lekplats utan att riskera livet.

Källby Hallar

Vid Källby hallar finns två stora runstenar, en domarring och ett gravfält. Varför inte sitta i gräset och förundras över historiens vingslag.

Kontaktinformation

Enhetschef park
Monika Friberg
0511-328 85

Enliten park med träd, röda blommor och en ponny-staty

Klicka på bilden för att förstora.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!