Databaser


Biblioteket har licens på ett antal databaser som är tillgängliga via lösenord för biblioteksbesökare på plats i biblioteket. Det gäller bland annat ArkivDigital och SVAR - mer information se under lokalhistoria och släktforskning.                                                                                               öppnas i nytt fönster                                                                                               

Övriga databaser kan du läsa mer om nedan. Logga in i databasen direkt med ditt bibliotekskortsnummer - både hemma och på biblioteket. Klicka länken för att komma till inloggningsrutan.

ALEX länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterAlex – författardatabas                                            Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också våra dagars populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare etc.

Global Grantlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Stipendiedatabas med information om bidrag, stipendier, anslag mm som kan sökas från olika fonder.
Du kan söka i denna databas från din egen dator hemma, ange lånekortsnumret.

Landguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Landguiden ger information om alla världens länder; geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi mm.

Librislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Den nationella bibliotekskatalogen. I Libris finns i första hand universitets- och högskolebibliotekens böcker med cirka fem miljoner titlar. Observera att det endast gäller sökning och inte reservationer.  Vill du låna en bok du hittat via Libris kan du få hjälp att fjärrlåna den via ditt bibliotek. Alla böcker är dock inte tillgängliga för hemlån.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!