Lyssna

Kampanjmaterial

Här kan du ta del av all material som publicerats inom "vi säger hej"- kampanjen. Materialet kommer publiceras löpande.

Kvällsvandring med fältare på fritid ungdom

Fältarna på fritid ungdom bjöd in alla vuxna i Götene kommun till en gemensam kvällsvandring!

Informationsaffisch om "kvällsvandring med fältarna på fritid ungdom".

Klicka för att förstora bild.

Informationstillfälle vid föräldramöte på Liljestensskolan

Vid ett föräldramöte på Liljestensskolan så besökte vår kommunpolis, Elisabeth Oliv och våra fritidsledare, Linn Stenbäck och Johannes Barsch på! Förutom att informera om alkohol och narkotika bland unga så lyfte de även vuxnas möjlighet till samverkan.

Hjälp polisen och Samhällsskydd Mellersta Skaraborg (SMS) genom att säga "hej"!

I början av januari hade vår kommunpolis Elisabeth Oliv, fastighetsskötaren Pia Friberg och representanter från Samhällsskydd Mellersta Skaraborg (SMS) ett möte där de uppmärksammade den återkommande skadegörelsen på Ljungsbackenskolan och närliggande förskola i Götene tätort.

Polisen jobbar ständigt för att Götene kommun ska bli tryggare! Detta görs bland annat genom arbetet ”effektiv samordning för trygghet” (EST) där kommunens olika sektorer, fastighetsägare, handlare och polis (för att nämna några) genom en applikation i mobilen rapporterar in otrygghet runt om kommunen. Det kan handla om exempelvis skadegörelse, misstänkt narkotikahantering eller grupperingar. Varannan vecka sammanställer SMS alla rapporter och skapar en aktuell lägesbild. Där kan polisen se vilka åtgärder som kan göras för att du och jag ska känna oss tryggare och trivas där vi bor.

Kontakt

Ser du pågående skadegörelse, ring 112. Vid andra intressanta iakttagelser kan du höra av dig direkt till:

Elisabeth Oliv, kommunpolis
E-post: elisabeth.oliv@polisen.se

Våga testa en ny väg under hundpromenaden!

Det är lätt att hamna i samma rutin: att alltid promenera med hunden längst samma promenadsträcka. Vi vill nu uppmuntra dig till en testa en ny väg under hundpromenaden! Detta är ett av flera sätt att öka vuxennärvaron för våra barn och unga i Götene kommun.

Att säga "hej!" till de du träffar vill vi också uppmuntra dig till, men det räcker gott att bara visa att man är där! En enkel gärning som kan betyda mycket för någon annan!

Ett meddelande från kommunpolis Elisabeth Oliv

Vår kommunpolis Elisabeth Oliv säger ”Hej! ” till alla vuxna i Götene kommun! Elisabeth vill uppmärksamma er om de tråkiga skadegörelser som sker på Ljungsbackenskolan och Prästgårdsskolan i Götene kommun. Pengar som skulle kunna användas till något bättre ändamål används nu dessvärre till att laga krossade fönsterrutor på skolorna.

Ta en promenad runt våra skolor och säg hej till de ni möter! Vuxnas närvaro är viktig för våra barn och unga, men er närvaro och uppmärksamhet kan även hjälpa till att stoppa dessa skadegörelser.

Kontakt

Ser du pågående skadegörelse, ring 112.

Om du ser eller hör något misstänksamt kan du tipsa på Polisens hemsida: www.polisen.se

Du kan även höra av dig direkt till vår kommunpolis vid intressanta iakttagelser via e-post: elisabeth.oliv@polisen.se

Uppstartsmöte för kvällsvandring, 4 maj 2022

Fritid ungdom välkomnade alla vuxna i Götene kommun till uppstartsmöte för gemensamma kvällsvandringar. Uppstartsmötet var den 4 maj i Sessionsalen i Centrumhuset.

Affisch med information om uppstartsmöte för kvällsvandring, 4 maj 2022.

Några goda råd från socialtjänsten

Som en del av kampanjen "Vi säger hej!" vill Socialtjänsten dela med sig av några goda råd till dig som är förälder till en tonåring: hur du som förälder kan stötta under tonårens alla utmaningar, hur du skapar bra förutsättningar för en god relation samt vikten av att vara en god förebild för din tonåring!

Ta del av socialtjänstens tips i nyheten på Götene kommuns hemsida.

Illustrerad bild på en pojke (blå tröja), en man (grön tröja), en flicka (gul tröja) och en kvinna (röd tröja). De kramar om varandra och ler.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!