Lyssna

Vi säger hej! - En kampanj för att skapa ökad vuxennärvaro i Götene kommun

Ett av målen i kommunens och polisens medborgarlöfte är att underlätta och skapa förutsättningar för ökad vuxennärvaro i tätorterna. Kampanjen ”Vi säger hej!” informerar om hur viktig din närvaro som vuxen är och hur du kan bidra till kommunens barn och ungdomar.

Två personer som cyklar på en väg med gröna, suddiga träd i bakgrunden. Förstora bilden

Klicka för att förstora bilden.

Götene kommun kommer starta en informationskampanj där olika verksamheter berättar om hur de upplever att vuxennärvaron i kommunen ser ut idag och ge tips på hur du som vuxen kan hjälpa till att öka närvaron. Vi vuxna har ett gemensamt ansvar för vuxennärvaron där vi lever och bor; så vi säger ”hej”!

Uppmuntra till vuxennärvaro

 I kommunens medborgardialog angånde trygghet finns en fråga om vad vi alla kan göra tillsammans för att öka tryggheten i kommunen, där de flesta återkommande svaren var att man ska våga säga ifrån och/eller vara ute mer i tätorterna. Detta är något som de ungdomar vi kommer i kontakt med också pratar om och att det är något de tycker är viktigt och bra. Därför vill kommunen nu göra en satsning i att lyfta denna fråga, genom att uppmuntra vuxna att finnas tillgängliga för våra barn och ungdomar.

Löpande information i sociala medier

Under kampanjens gång kommer de olika verksamheterna lägga ut korta inlägg i kommunens alla sociala kanaler med information och tips. Publiceringen sker löpande med start hösten 2021.

Din närvaro är viktig

Hos barn och ungdomar är det vanligt att umgås utomhus med sina vänner. Detta gör så att barn och ungdomar vistas mindre hemma och mer ute i samhället. Då finns det flera sätt för dig att bidra! Varför inte testa en ny runda när du är ute och promenerar? Håll koll på vad som händer i ditt område och våga säga ”hej”! Din närvaro är viktig för våra barn och ungdomar. Tillsammans skapar vi en trygg miljö för dem att umgås.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!