Om projekt Mötesplats Götene

Projekt Möteplatsen initierades på grund av att ett av det snabbaste sätten för en individ att bli en del av det svenska samhället är att få inkluderas i aktiviteter där etablerade svenskar redan finns. Möteplatsen vill öppna befintliga mötesplatser för att bryta innanförskapet och släppa in våra nya invånare.

Utveckling av medborgarkontoret

Götene kommun har ett medborgarkontor som tillsammans med omkringliggande verksamheter i Centrumhuset utgör en naturlig mötesplats för såväl etablerade Götenebor som nya.

Projekt Mötesplatsen går ut på att utöka medborgarkontoret med en aktivitetsbank som matchar de nyanländas behov, önskemål och intressen, både utifrån att de ska lära sig sitt nya samhälle samt få möjlighet möta nya vänner och skapa nya kontakter.

Aktivitetsbanken

Genom den digitala aktivitetsbanken kan kommuninvånarna själva eller med hjälv av medborgarkontorets samhällsvägledare hitta de aktiviteter eller tjänster som våra samarbetsorganisationer erbjuder.

Om det inte finns en passande aktivitet kan projekt Mötesplatsen arbeta för att en aktivitet som matchar målgruppens behov skapas med hjälp av samarbetsorganisationerna.

Exempel på aktiviteter som ingår i mötesplatsen

Vill du veta mer?

Ulla Knutsson, projektledare
E-post: Ulla.Knutsson@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 22 

Medborgarkontoret: 0511-38 60 00

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ulla Knutsson, senast ändrad 01 mars 2018