Mitt nya liv i Götene

I denna artikelserie får vi följa nya Götenebor när de berättar om sin resa till sverige och deras väg till ett integrerat liv i sin nya hemort. 

 • Mitt nya liv i Götene: "Man flyr inte för att man vill det"


  3 månader sedan.
  I Damaskus läste Husam på universitet och jobbade på ett reklamföretag. Hans tillvaro blev dock osäker när personer i hans närhet rapporterade till den syriska underrättelsetjänsten. Vilket tvingade honom att fly för sin överlevnad.
  Läs mer
 • "Vi fick gå 1,5 mil till skolan"


  4 månader sedan.
  Eritrea kunde inte ge Gebru som då var 17 år en värdig framtid. Därför tog han sig ensam genom Sudan och vidare till Libyen. En sen kväll i Libyen samlades över 600 flyktingar för att ta sig över havet i en träbåt till Italien. Resan var farlig och det visste Gebru men han stod utan andra val.
  Läs mer
 • "Familjen var splittrad i över två år"


  4 månader sedan.
  Två år efter att Hassan anlänt till Götene fick han äntligen krama om sin fru och barn, som under tiden hade levt kvar i det pågående kriget i Syrien.
  Läs mer
 • "Jag har varit flykting i hela mitt liv"


  5 månader sedan.
  Tisdagen den 11 augusti 2015 klev Nemat av tåget som ensamkommande barn och möttes av vimlet på Stockholm Centralstation. Innan denna dag hade han ensam tagit sig över nio riksgränser för att komma till sitt nya hemland, Sverige.
  Läs mer
 • ”Götene är mitt hem, mitt nya hem”


  5 månader sedan.
  Klicka på bilden för att förstora. 2011 blev året då hela Ranas tillvaro förändrades drastiskt. Hon fick lämna det fartfyllda livet i Damaskus tillsammans med sina krossade drömmar om att starta eget design företag. Allt på grund av det begynnande inbördeskriget i hennes hemland Syrien.
  Läs mer

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ulla Knutsson, senast ändrad 28 mars 2018