Integration i vardagen

Här berättar integrationsstrategen om sina besök på asylboendena i kommunen, vad som sker i kommunens olika verksamheter, vardagsberättelser och annat som berör integrationen i Götene kommun.

 • Fyra hjärtan som klappar för asylsökande afghansk flicka


  Publicerad för 11 månader sedan.
  Klicka på bilden för att förstora. Som intregrationsstrateg träffar man många människor, man blir berörd av handlingar, berättelser, engagemang och andras liv. Igår fick jag ett fint besök av fyra tjejer från årskus 6 som engagerar sig för sin klasskamrat som har fått avslag på sin asylsökan.
  Läs mer
 • Ny på jobbet som studiehandledare


  Publicerad för 20 månader sedan.
  Abduallahi Afrah Yusuf. Klicka på bilden för att förstora. Abduallahi Afrah Yusuf jobbar som studiehandledare och modersmålslärare på Prästgårdsskolan sen januari i år.
  Läs mer
 • Från Afghanistan till Kestad


  Publicerad för 21 månader sedan.
  Per Fredriksson och Misbah Hussaim Qasime i glatt samspråk. Klicka på bilden för att förstora. Misbah Hussaim Qasime från Afghanistan har fått ett arbete hos Per Fredriksson på Storegården i Kestad i Götene kommun. Misbah har en ingenjörsexamen och har erfarenhet av jordbruk från sin uppväxt i sitt hemland och har bland annat jobbat med vattenrening för en hjälporganisation.
  Läs mer
 • Liisa och Kent blev Hanadi och Rahas räddning


  Publicerad för 29 månader sedan.
  Hanadi, Raha, Liisa och Kent i TV soffan. I vagnen ligger lilla Larin, tre månader. Klicka på bilden för att förstora. Som integrationsstrateg får jag vara med om många spännande möten och de flesta sker i vardagen i mitt jobb. Den här gången vill jag berätta om systrarna Hanadi och Raha som i julas flyttade in hos Liisa och Kent i Gössäter.
  Läs mer
 • Khatera arbetar och betalar redan skatt i Sverige


  Publicerad för 30 månader sedan.
  Klicka på bilden för att förstora. Som integrationsstrateg får jag vara med om många spännande möten och de flesta sker i vardagen i mitt jobb. Den här gången vill jag berätta om Khatera Kamal som är asylsökande men som redan har börjat arbeta och betala skatt. Hon kom till Sverige från Afghanistan för sex månader sedan.
  Läs mer
 • Välbesökt språkcafé på biblioteket


  Publicerad för 30 månader sedan.
  Klicka på bilden för att förstora. Som integrationsstrateg får jag vara med om många spännande möten och de flesta sker i vardagen i mitt jobb. Den här gången har jag lånat ut pennan till min praktikant Adil som tillsammans med biblioteket höll i det första av sex språkcaféer där nyanlända och etablerade svenskar möts, fikar och pratar svenska.
  Läs mer
 • Apotekaren Hassan - en solskenshistoria


  Publicerad för 30 månader sedan.
  Som integrationsstrateg får jag vara med om många spännande möten och de flesta sker i vardagen i mitt jobb. Den här gången vill jag berätta om en solskenshistoria som utspelat sig på apoteket i Götene. Hassan är apotekare och flykting från Syrien och har gått från praktikant till anställd på sex månader.
  Läs mer
 • Nästa steg är taget för aktiva asylsökande


  Publicerad för 31 månader sedan.
  Här diskuteras vilka personer som ska ingå i den strategiska gruppen. Gruppens främsta uppgift blir att stötta och hitta lösningar på de önskemål som uppstår. Klicka på bilden för att förstora. Som integrationsstrateg får jag vara med om många spännande möten och de flesta sker i vardagen i mitt jobb. Nu har vi tagit ytterligare ett steg för att asylsökande ska kunna aktivera sig själva. På ett stormöte den 12 april där representanter från asylboendena i Lundsbrunn och Brännebrona mötte frivilligorganisationerna i Götene beslutades om hur vi ska fortsätta arbetet med support group.
  Läs mer
 • Livlig debatt i Lundsbrunn


  Publicerad för 31 månader sedan.
  Robert från Religionsvetarna fick igång en livlig debatt bland deltagarna. Klicka på bilden för att förstora. Som integrationsstrateg får jag vara med om många spännande möten och de flesta sker i vardagen i mitt jobb. Det blev en livlig debatt på onsdagskvällen i Lundsbrunns bygdegård när kommunen och Lundsbrunns samhällsförening bjudit in till föreläsning och workshop om religion och kulturmöten. Det var Religionsvetarna från Göteborg som stod för föreläsning och workshop.
  Läs mer
 • En vanlig vecka för integrationsstrategen


  Publicerad för 31 månader sedan.
  Klicka på bilden för att förstora. Som integrationsstrateg får jag vara med om många spännande möten och de flesta sker i vardagen i mitt jobb. Den här veckan har jag bland annat träffat supportgrupperna i Brännebrona och Lundsbrunn, besökt Prästgårdsskolan för att träffa lärarna som undervisar barnen från asylboendet i Brännebrona, jag har träffat min praktikant Adil och pratat integrationssamverkan med de västra kommunerna i Skaraborg.  
  Läs mer

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ulla Knutsson, senast ändrad 28 mars 2018