Integrationsstrateg

Ulla Knutsson är övergripande ansvarig för integrationsfrågor i kommunen.

Integrationsstrategens uppdrag är att vara spindeln i nätet för integrationsfrågor på en övergripande nivå. Det innebär en tät kontakt med ansvariga inom kommunens olika verksamheter och ett nära samarbete med olika organisationer runt om i kommunen som vill engagera sig i arbetet med att integrera våra nya invånare eller som möts av integrationsfrågor i sin vardag.

Integrationsstrategens arbete

Integrationsarbetet handlar om att samordna kommunens och civilsamhällets olika resurser för att stötta och supporta våra nya Götenebor.

För de människor som har uppehållstillstånd samarbetar vi för att deras etableringsplan ska bli så bra så att de kan lära sig svenska, få en bostad och ett arbete så fort som möjligt. Det innefattar också skola, förskola och fritids för barnen samt föreningslivet för både barn och vuxna.

Integrationsarbetet innebär också kommunikation för att visa vad integration egentligen innebär. Faktamässiga inlägg görs i en integrationsruta i Götene tidning samt på Götene kommuns hemsida. Övriga händelser rapporteras in på Integrationsstrategens egen sida för att visa på vad som händer i vardagen i möten mellan människor.

Dessutom jobbar Integrationsstrategen med utbildningsinsatser för både kommunens anställda och för medborgarna.

 

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ulla Knutsson, senast ändrad 08 mars 2017