Hjälpmedel och rehabilitering

Om du är inskriven i den kommunala hälso- och sjukvården kan du få hjälp med rehabilitering. Arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeut bedömer behov av rehabilitering och genomför behandling, träning och hjälpmedelsutprovning. De handleder och delegerar till omvårdnadspersonal.

Arbetsterapeuten arbetar utifrån de problem som framkommer vid dagliga aktiviteter.

Sjukgymnasten/fysioterapeuten tränar personer för att bibehålla eller återfå sina tidigare funktioner.

Kommunens arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter finns i det hemvårdsområde där man bor.

Om du inte är inskriven i hemsjukvården och söker sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut tar du kontakt med Närhälsan.

Hjälpmedel

Arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter bedömer om man behöver något hjälpmedel. Hjälpmedel är till för att kompensera eller mildra en funktionsnedsättning. I vissa fall kan även distriktssköterska eller annan yrkeskategori  förskriva hjälpmedel.

Om man vill veta mer om hjälpmedel kan man vända sig direkt till arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. De gör då ofta ett hembesök för att utreda behovet. Leverans av beviljade hjälpmedel görs i samråd med dig som behöver hjälpmedlet.

Återlämning av hjälpmedel

Hjälpmedlet är ett lån och återlämnas när behovet upphört. Återlämning av mindre hjälpmedel som du lånat av kommunen sker måndag-fredag, mellan klockan 10 -12 genom självservice till Hjälpmedelsförrådet, Östra Torsgatan 2, Götene.

Det finns instruktioner på plats om hur man återlämnar. Vid återlämning av större hjälpmedel bokas hämtning via den som beviljat hjälpmedlet.

Du som fått hjälpmedel av Närhälsan vänder dig till en av Närhälsans rehabmottagningar. Här hittar du information om vilken rehabmottagning som är närmast dig (nytt fönster).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktuppgifter

Götene hemvård

Arbetsterapeut
Telefon: 0511-38 69 31
Sjukgymnast/fysioterapeut
Telefon: 0511-38 60 87

Hällekis hemvård

Arbetsterapeut
Telefon: 0511-38 69 32
Sjukgymnast/fysioterapeut
Telefon: 0511-38 69 35

Källby och Lundsbrunns hemvård

Arbetsterapeut
Telefon: 0511-38 62 78
Sjukgymnast/fysioterapeut
Telefon:0511-38 69 30

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Elisabeth Gerhardsson, senast ändrad 07 augusti 2018