Lyssna

Information till företag - Guldjakten 2021

Lidköping och Götene kommuner har tillsammans med Destinationsbolaget Läckö-Kinnekulle tagit initiativ till evenemanget Guldjakten 2021 som går av stapeln under april månad. Här kan du läsa hur du som företagare hanterar presentkorten.

Under Guldjakten 2021 kommer ledtrådar att vara utplacerade på ett 40-tal platser runt om i Götene och Lidköpings kommuner. När man har hittat ett visst antal ledtrådar så deltar man i en utlottning av presentkort som är giltigt i antingen Götene eller i Lidköping. Lidköping lottar ut presentkort till ett värde av 300 000:- och Götene till ett värde av 100 000:-.

Presentkorten, som är på 300 kronor styck kommer att gälla i alla butiker, restauranger, caféer och skönhetssalonger som vill ta emot det. Presentkorten gäller ej i livsmedelsbutiker eller för alkohol, tobak eller spel.

  • Varje värdebevis är tryckt på ett speciellt papper med olika struktur på sidorna. Det finns också en unik sifferkombination.
  • Du som företag väljer själv om du vill ta emot detta presentkort.
  • Presentkorten, som är på 300 kronor styck kommer att gälla i alla butiker, restauranger, caféer och skönhetssalonger som vill ta emot det. Presentkorten gäller ej i livsmedelsbutiker eller för alkohol, tobak eller spel.
  • När du tar emot checken ska både du och köparen skriva på checken.
  • Värdechecken är giltig som betalmedel till och med 31 augusti 2021.
  • Checken gäller vid ett köptillfälle. Kunden får inte pengar tillbaka om beloppet inte nyttjas till fullo och kan heller inte byta checken mot pengar.

Tips

  • Vi hoppas att ni kan använda evenemanget som en del i er egen marknadsföring. Kanske erbjudanden som matchar presentkortens belopp på 300 kronor eller kort och gott att man gärna får använda presentkorten hos just er.
  • Om kunden inte nyttjar hela beloppet, erbjud ett presentkort eller tillgodokvitto på resterande belopp.

Redovisning

Ersättning för presentkorten erhålls genom att skicka en faktura med samtliga presentkortsnummer till Götene kommun senast den 30 september 2021. Fakturering till kommunen får ske max en gång per månad. Presentkorten ska bifogas med fakturan.

Fakturaadress:

Götene kommun
Fakturaskanning
Box 40
533 21 Götene
Referens: 162001
Peppol ID för E-faktura:0007:2120001652

Bakgrund

Initiativet är taget för att stötta några av våra mest utsatta branscher i spåren av Coronakrisen, för att marknadsföra besöksmålen i vår fantastiska kommun och ge något roligt tillbaka till våra kommuninvånare i tider av isolering. Insatsen räddar givetvis inget enskilt företag men vi hoppas att den kan vara ett bidrag i att uppmana människor att fortsätta handla lokalt och givetvis hoppas vi att så många presentkort som möjligt landar ute hos er.

För frågor och kontakt

Juliane Thorin, Kommunutvecklare
0511-386394 juliane.thorin@gotene.se
Emelie Thim, Näringslivsstrateg
0511-386009 emelie.thim@gotene.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!