Lyssna

Lundängens industriområde

Götene kommun exploaterar nu första etappen av ett helt nytt industriområde med ett attraktivt skyltläge väster om E20.

Lundängens industriområde med två etapper. På etapp ett finns cirka 90 000 kvadratmeter kvar för exploatering med en total bygghöjd på 14 meter.

I bildspelet nedan syns exempel på hur utformningen av området skulle kunna se ut. Fastigheterna är inte avstyckade så det finns möjlighet för dig som exploatör att utforma din egen tomt utifrån dina behov. Här finns möjlighet att etablera verksamheter innom lager/logistik, handel och småindustri. Läs nedan om varför du ska etablera din verksamhet i Götene!

5 anledningar att etablera sig i Götene

1. Strategiskt läge

Götene kommun har ett centralt och logistiskt klokt läge när man har stora in- och utflöden på den nordiska marknaden. Götene kommun har ett strategiskt läge vid Europas tredje största insjö, Vänern. Samtidigt byggs E20 på sträckan Göteborg-Örebro ut, vilket förstärker Götenes strategiska läge vid skärningspunkten E20 och riksväg 44. Kinnekullebanan går igenom kommunen.

2. Prisvärd mark

Konkurrenskraftigt markpris med skyltläge vid E20 och möjligheter till expansion.

3. Hållbarhet

Närheten till Skaraborg Logistic Center i Falköping. Med stora inkommande flöden från Europa finns miljömässiga vinster att gå via dryporten i Falköping.

Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle är ett offensivt agerande och inspirerande modellområde för hållbar utveckling.

4. Tillgång till arbetskraft

Här finns ett kluster av tillverkande industri, lager och logistik samt närhet till Skövde högskola. Det bidrar till en stark arbetsmarknad med både spets och bredd i kompetensutbudet.

5. Företagsklimat

Vi vill ge dig god service både före, under och efter ett genomfört markköp. Här finns ett starkt företagsklimat och vi arbetar för att det ska vara enkelt och roligt att driva företag i kommunen.

Ring mig så pratar vi mer!

Kontakta Emelie Thim, näringslivsstrateg i Götene kommun
Telefon: 0511-38 60 09
E-post: emelie.thim@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!