Lyssna

Årets företagare

Titeln Årets Företagare är ett hederstecken till enskild företagare, som under året utfört en prestation i sin kommun.

Företagarna i Götene utser den som förtjänar utmärkelsen. Götene kommun visar också sin uppskattning genom att uppmärksamma Årets företagare i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.

Årets Företagare i Götene kommun


 • Representanter för Skeby gårdare. Klicka på bilden för att förstora.

  Årets företagare 2018


  Utmärkelsen Årets företagare 2018 har delats ut till Skeby Gårdar 2018.
 • Samtliga pristagare från Näringslivsgalan 2017. Klicka på bilden för att förstora.

  Årets företagare 2017


  Utmärkelsen årets företagare 2017 har delats ut till Sven Lans på Götene Ufo.
 • Årets Företagare 2016: Henrik Nyberg, Per Johansson, Torunn Mehammer och Anna Karin Sandberg på Husaby Hästklinik AB. Klicka på bilden för att förstora.

  Årets företagare 2016


  Utmärkelsen årets företagare 2016 har delats ut till Henrik Nyberg, Per Johansson, Torunn Mehammer och Anna Karin Sandberg på Husaby Hästklinik AB.
 • Årets företagare 2015: Richard Limmergård på Limmergårds Lantbruk AB. Klicka på bilden för att förstora.

  Årets företagare 2015


  Utmärkelsen Årets företagare 2015 har delats ut till Richard Limmergård på Limmergårds Lantbruk AB.
 • John Larsson, Ulrika Nyberg och Håkan Westlund på Götene Plast AB. Klicka på bilden för att förstora.

  Årets företagare 2014


  Utmärkelsen Årets företagare 2014 har delats ut till John Larsson, Ulrika Nyberg och Håkan Westlund på Götene Plast AB.
 • Emil Sandblom och Peder Strand på Movab. Klicka på bilden för att förstora.

  Årets företagare 2012


  Utmärkelsen Årets företagare 2012 har delats ut till Peder Strand och Emil Sandblom på Movab.
 • Hedersbetygelserna mottogs av Kjells dotter Annika. Klicka på bilden för att förstora.

  Årets företagare 2011


  Utmärkelsen Årets företagare 2011 har delats ut till Kjell Svensson på Kjells Vapen.
 • Stefan Johansson, Götene glasmästeri utsedd till årets företagare 2010. Klicka på bilden för att förstora.

  Årets företagare 2010


  Utmärkelsen Årets företagare 2010 har delats ut till Stefan Johansson på Götene glasmästeri.
 • Årets företagare 2009


  I samband med måndagens kommunfullmäktige fick ICA-hallen ta emot utmärkelsen "Årets företagare 2009" av Johnny Persson, Företagarna. Kommunfullmäktiges ordförande Susanne Andersson överlämnade blommor från kommunen.
 • Årets företagare 2008


  Vantec System AB har utsetts till Årets Företagare i Götene 2008.
 • Årets företagare 2007

  Årets företagare 2007


  Thommy Johansson, Anders Gunneflo och Håkan Emanuelsson, Götene Specialinredningar. Götene Specialinredningar har under stark konkurrens agerat hårt och målmedvetet på den svenska marknaden för butiksinredningar med specialiteten apoteksinredningar där man har lyckats mycket bra.
 • Årets företagare 2006


  Christer och Jerry Åkesson, Åkessons tennverkstad. 1997 startade bröderna Christer och Jerry Åkesson import av begagnade bilar från Tyskland som en sidoverksamhet till tillverkningen av tennprodukter som producerats i familjeföretaget sedan två tidigare generationer
 • Årets Företagare 2005


  Jonas Borgenhard, VärsåsVillan AB. VärsåsVillan AB är ett familjeföretag som startades 1954 av Lars Högberg. Produktionen bestod av handspikade sportstugor.
 • Årets Företagare 2004


  Rolf och Stig Wänerstedt driver sedan 10 år tillbaka Rune Wänerstedt AB som de tog över efter fadern Rune. Företaget har dels en järnhandelsdel med anor från 1890, och dels en omfattande import och grossiströrelse som startades av Rolf Wänderstedt och senare kom att inlemmas i rune Wönerstedt AB.
 • Årets företagare 2003


  Ulf Johansson arbetade som chaufför när han 1979 slutade för att bli kompanjon med fadern Arne Johansson i dennes bil. Bilparken har sedan successivt vuxit till att idag uppgå till 18 stora bilar med släp, 5 distributionsbilar och en mindre paketbil, samtliga för livsmedelstransporter.
 • Årets företagare 2002


  Källby rör grundades 1977 av Bengt-Arne Gustavsson. Företaget drevs till en början som handelsbolag och under 1085 bildades Källby Rör AB. 199 stod Källby Rör vid ett vägskäl och ändrade då inriktning från att ha varit en traditionell rörfirma till att bli ett installations- och entreprenadföretag som uteslutande arbetar med fjärrvärmesystem.
 • Årets företagare 2001


  Spikma Betong startades av Albert Persson 1914 med tillverkning av takpannor. Därefter började en produktion av block och rör till lantbruket. 1964 övertog sönerna Bengt och Bertil Persson företaget. I början av 70-talet började företaget tillverka spikbara kantstöd mellan trottoar och gata.
 • Årets företagare 2000


  Göran Persson började sin bana som fotohandlare i Götene 1947. Genom sin uppfinning av Bildväxlaren gjorde Göran Pettersson det möjligt att för första gången visa diabilder ur ett magasin. 1955 startades BiWeX för tillverkning av bildväxlaren och tillhörande diaramar.
 • Årets företagare 1999


  Westergyllen bildades genom att Sture Öster tillsammans med sex andra delägare 1982 köpte Götenehus, en husfabrik och två sågverk, med ett par hundra anställda. Genom en långsiktig strategi och målmedvetet arbete har Westergyllen byggts upp till att idag omfatta 11 dotterbolag med en omsättning på närmare två miljarder kronor och c:a 1000 anställda.
 • Årets företagare 1998


  Grävtjänst startades med en traktorgrävare 1965 av Bertil Karlsson och sonen Roland Bertilsson. Andra sonen Göten Bertilsson blev delägare i firman i slutet av 60-talet. 1975 inköptes Götene Maskingrävningar och lades ihop med bolaget. 1990 blev Roland och Göte Bertilsson ensamma ägare till företaget, och 1999 har Roland Bertilssons söner Tommy, Fredrik och Mikael gått in som delägare.
 • Årets företagare 1997


  1974 startades Kinnekleva Svets och smide med Irene Nilsson som en av delägarna. 1982 köpte Ove Oldin och Per Åke Larsson in sig i företaget samtidigt som en av de ursprungliga ägarna sålde sin andel. 1986 blev Irene Nilsson, Ove Oldin och Per Åke Larsson ensamma ägare till företaget. Samtidigt ställde man om produktionen från mer traditionellt smidesarbete till finmekaniskt verkstadsarbete.
 • Årets företagare 1996


  Margita Stenblom bakade den första tårtan för försäljning i köket på gården hösten 1992. 1993 inreddes de första tillverkningslokalerna i bostadens källare. 1994 slutade hennes ham Stig sitt arbete för att också han på heltid arbeta i firman. 1996 var det dags att flytta in i nya lokaler ute på gården.
 • Årets företagare 1995


  Johnny Pehrsson började sin företagarbana genom att överta ett företag inom plåtslageribranschen 1971. Företaget var helt inriktat på byggnadsverksamhet. Från 1987 har en förskjutning skett av produktionen från traditionella plåtslageri-produkter mot tillverkning av kylbufflar och kylelement till undertak. Produktionen skedde först på legobasis, men numera som eget produktsortiment med försäljning genom eget säljbolag.
 • Årets företagare 1994


  Fyrverkeriexperterna sysslar med tillverkning och försäljning av fyrverkeriprodukter - men framför allt arrangemang - planering, skapande och genomförande av fyrverkerier.
 • Årets företagare 1993


  Köttex AB är ett livsmedelsföretag som sysslar med styckning och förädling av köttråvara. Företaget som sysselsätter 10 personer, har genom sin höga kvalitet på varorna liksom sitt mycket kunniga och marknadsorienterade sätt, lyckats att utveckla en verksamhet som med framgång hävdar sig gentemot sina, inom branschen mycket stora konkurrenter.
 • Årets företagare 1992


  Tibnor Karlges AB hade 1991 c:a 50 anställda i Götene när beslut om nedläggning av verksamheten meddelades. Företaget lagerhöll och sålde stål, metaller, rostfritt, verktyg, maskiner, byggmaterial och industriförnödenheter.
 • Årets företagare 1991


  Gunnar Dafgård AB är ett begrepp inom svensk livsmedelsindustri. Företaget som grundades 1937 av Gunnar Dafgård, har idag mer än 900 anställda, och är Götene kommuns ojämförligt största företag.
 • Årets företagare 1990


  Thorsbergs Stenhuggeri tillverkar trappor, golv, spishyllor, fönsterbänkar, väggbeklädnader, mursten, kantsten, terrassplattor etc. i Kinnekullesten. Stenindustrin på Kinnekulle har mycket gamla anor.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!