Lyssna

Samåkning

Nu har du som är anställd i Götene kommun möjlighet att ansluta dig till vår samåkningstjänst. Via appen hittar du lätt en kollega att samåka till jobbet med!

Samåk för att ...

  • Dela på bensinkostnader
  • Lära känna en kollega
  • Gör en insats för miljön
  • Ta dig till jobbet när bussen inte går
  • Hjälp en kollega att ta sig till jobbet

Börja samåka med fyra enkla steg!

Skärmbild på samåkningsappen som visar en exempelresa.Förstora bilden

Appen Freelway hjälper dig att lätt hitta någon att samåka med till eller från din arbetsplats.

1. Anmäl dig till samåkningstjänsten

Skicka ett mejl till samakning@gotene.se med namn, e-post och mobiltelefonnummer. (Tänk på att det är den mobil du har utanför arbetstid som ska användas.)

Du får då en inbjudan till samåkningstjänsten via e-post från avsändaren "Freelway". Aktivera ditt konto genom att följa länken ”Skapa lösenord”.

Anmälan innebär att du samtycker till behandlingen av personuppgifter som beskrivs längre ned på denna sida.

2. Ladda ner appen ”Freelway” på din mobiltelefon

Du laddar enkelt ner appen via App Store eller Google Play. Därefter loggar du in med din e-post och lösenordet du angav när du aktiverade tjänsten.

App Store

Google Play

3. Ladda upp en reskassa eller registrera dig som chaufför

Gå in på din profil i appen och följ instruktionerna för att registrera dig som chaufför eller ladda upp en reskassa för att betala din skjuts med.

(Psst! Du kan vara registrerad både som chaufför och passagerare!)

4. Lägg upp förfrågningar och åkturer!

I appen kan du nu både skapa förfrågningar om skjuts eller skapa en åktur för att erbjuda andra att följa med på din resa.

Så fungerar det

  • I appen Freelway kan du både lägga upp förfrågningar om skjuts och skapa åkturer där du erbjuder skjuts.
  • Du söker lätt upp adressen du vill åka från och till i appen. Du anger själv hur lång tid din resa beräknas ta genom att skriva in start- och sluttid.
  • Via appen kan du chatta med eller ringa till kollegan du vill samåka med.
  • Genom att ladda upp en reskassa i appen betalar du automatiskt för din del av resan. Är ni flera som samåker fördelas kostnaden mellan er.
  • Genom att ansluta dig som chaufför kan du skapa åkturer där du erbjuder skjuts och ta emot ersättning från dina passagerare.

Manual och vanliga frågor och svar

Vill du veta ännu mer kan du läsa manualen här

Information om personuppgiftsbehandling

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig som användare. Vi behandlar namn, telefonummer, epost. Inom ramen för tjänsten behöver du även ange kontouppgifter för att dela på kostnader med andra användare, men dessa syns inte för andra användare. Syftet med en sådan personuppgiftsbehandling är för att du ska kunna se, kontakta, dela information, och dela kostnader.

Vi får enbart personuppgifter från dig, och inhämtar inget från andra källor. Vi tillämpar vid var tid gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är samtycke, och genom att anmäla dig till tjänsten så samtycker du till att informationen du lämnar får användas under den tid som du nyttjar tjänsten. Dina uppgifter sparas till dess att du meddelar att du inte längre vill använda tjänsten, och radering sker efter en längre tids inaktivitet.

De personuppgifter vi behandlar om dig delas med andra användare och företaget Freelway. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU.

Personuppgiftsansvarig är kommunstyrelsen i Götene kommun. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på kommunstyrelsen@gotene.se.

Du når vårt dataskyddsombud på v6dataskyddsombud@goliskait.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!