Bussmiljönärerna

Projektet Bussmiljönärerna ger dig möjligheten att ändra dina resvanor och börja åka kollektivt. Under tre månader kommer 20 invånare i Götene och Lidköpings kommuner erbjudas busskort med syftet att byta ut sina bilresor till och från arbetet mot bussresor.

Foto:Thomas Harrysson

Vad går Buss­miljö­närerna ut på?

Genom projektet Bussmiljönärerna ger dig möjlighet att ändra dina resvanor och istället åka kollektivt. Under tre månader kommer tjugo kommuninvånare från Götene och Lidköpings kommuner erbjudas kostnadsfritt busskort i syfte att byta ut sina bilresor till och från arbetet mot bussresor.

Projektet riktar sig i huvudsak till dig som har möjlighet att resa med buss 106 mellan Götene och Lidköping, via Källby, till arbetet.

Varför ska du bli en bussmiljönär?

Väljer du alltid bilen när du ska till jobbet? Gör som många andra och välj bussen istället! Det är bra för både vår miljö- och trafiksituation och för din egen hälsa.

Att åka buss är bekvämt

Att åka buss är enkelt och bekvämt. Du behöver inte skrapa isiga rutor på morgonen på vintern, du slipper oroa dig för att leta parkeringsplats och du behöver inte koncentrera dig på trafiken under resan. Istället kan du uppdatera dig på de senaste nyheterna, lyssna på en ljudbok eller bara njuta av resan i lugn och ro.

Att åka buss är bra för miljön och hälsan

Att åka buss är också bra för din egen hälsa och vår miljö. Studier visar att kollektivtrafikresenärer i genomsnitt tenderar att vara friskare än bilister. Det är nämligen så att du får bättre hälsa och kondition när du går till och från busshållplatsen, en sträcka som inte är försumbar. Dessutom bidrar du till minskade utsläpp och ett minskat behov av parkeringsytor, ytor som istället kan användas till annat.

Projektetperiod

  • Anmäl intresse från 16 september 2019
  • De utvalda Bussmiljönärerna meddelas under vecka 41
  • Startmöte 22 oktober klockan 18.00 på Källby förskola
  • Projektstart 4 november 2019
  • Projektavslut 2 februari 2020
  • Avslutsmöte 24 februari 2020, i Lidköping (lokal meddelas senare)

Ett samarbetsprojektet för miljöns skull

Projektet är ett samarbete mellan Götene kommun, Lidköpings kommun och Västtrafik.

Kontakt

Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig.

Johannes Hukkanen, kollektivtrafikstrateg
E-post: johannes.hukkanen@gotene.se
Telefon: 0511-38 68 04

Villkor för deltagare

Läs villkoren som gäller för bussmiljönärerna.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!